Kun laulaja Robin Packalenin, 23, ystävät tulevat hänen luokseen kylään, vierailijoille on aina tarjolla vähintään jäätelöä ja karkkia. Hiljattain Robin kuitenkin pyöräytti viidelle lapsuudenystävälleen kolmen ruokalajin illallisen: alkupalaksi graavilohitartaria, pääruoaksi lohipataa ja jälkiruoaksi banana splitiä.

Välillä myös kokataan yhdessä porukalla, esimerkiksi pitsaa.

– Kaverit ovat minulle hyvä syy kuluttaa vähän enemmän rahaa ruokaan. Jos olen kotona vain itsekseni, en hirveästi panosta aterioihini, mutta ystäville on kivaa tarjota hyvää ruokaa, Robin sanoo.

Tilanne kuitenkin muuttuu, jos ystävät pyytävät häntä ulos syömään.

– Jos kotoani löytyy vaikkapa makaronilaatikkoainekset, olen juuri se ärsyttävä pihtailija, joka ei lähde ravintolaan edes seuraksi, laulaja virnistää.

Veneily ja meri: ”Haluaisin purjehtia maailman ympäri”

Robinin isä oli nuoruudessaan EM-tason kilpapurjehtija. Yhdessä perhe on tehnyt pidempiä purjehdusmatkoja muun muassa Hollannista Suomeen.

Veneily perheen kesken on Robinin mielestä hienoa aikaa yhdessä. Isä onkin opettanut hänelle purjehduksen salat.

– Isä aina kuittailee, etten muka tiedä purjehduksesta mitään. Silti hän suostui viime kesänä lainaamaan minulle ja kahdeksalle kaverilleni purjevenettä, joten ihan huono en voi olla.

Robin on jäsenenä pursiseurassa, jolla on oma pieni saari Nauvo–Parainen -akselilla. Sinne pääsee vain vettä pitkin, minkä vuoksi saari on Robinille täydellinen pakopaikka arjesta.

Perheen purjeveneen lisäksi Robinilla on oma moottorivene.

– Merellä ollessa tuntuu, kuin olisin ulkomailla, koska olen niin irti muusta maailmasta. Haaveenani olisi vielä joskus purjehtia maailman ympäri.

Perhe: ”Tuntuu, että olen vanhemmilleni velkaa”

Robinista tuli koko Suomen tuntema artisti vain 13-vuotiaana hittikappaleensa Frontside Ollien myötä. Menestyksen alussa hänen vanhempansa ottivat vastuun pojan raha-asioista.

Perheen tuki saa Robinin edelleen tuntemaan kiitollisuutta.

– Oikeastaan tuntuu, että olen vanhemmilleni velkaa. He ovat kuskanneet minua ympäri Suomen keikkamatkoilla ja auttaneet kaikessa mahdollisessa. Äitini on edelleen yritykseni hallituksen jäsen ja syynää tarkasti läpi muun muassa sopimuspapereita.

Juhlapäivinä Robin ostaa mielellään lahjoja perheenjäsenilleen, mutta olisi tarpeen vaatiessa valmis avustamaan heitä rahallisesti muutenkin.

– Jos vanhemmilleni kävisi jotain ja he syystä tai toisesta tarvitsisivat minulta tukea, auttaisin heitä ehdottomasti. Maksoi mitä maksoi.

Musiikki: ”Mitä isommat piirit, sitä enemmän kaikki maksaa”

Myös musiikki ja siihen liittyvät laitteet ovat Robinille tärkeitä. Kitarat, hifikuulokkeet, äänitysmikrofonit ja musiikinteko-ohjelmat ovat hänellä parasta mahdollista laatua.

Niiden avulla on luotu myös uusin sinkku, 15. huhtikuuta ilmestyvä Robinin versio Juha Tapion Ohikiitävää -kappaleesta. Se esitetään Vain elämää – Unohtumaton ilta -ohjelmassa Nelosella 17. huhtikuuta.

Robin muistaa laulaneensa kappaletta jo 10-vuotiaana esiintyessään Lempäälän Ideaparkissa.

– Biisi vie minut aina takaisin hetkeen, kun yleisössä istui ehkä kaksi ihmistä ja muut kävelivät ostoskärryjään työntäen ohi.

Nyt Robinin esiintymislavat ovat kasvaneet jo kansainvälisiksi. Tällä hetkellä hän panostaa tiiminsä kanssa täysillä uraan ulkomailla. Siihen on investoitu vuosien varrella paljon Robin Entertainment Oy:n varoja.

– Kansainvälisen uran luomiseen kuluu rahaa. Mitä isommat piirit, sitä enemmän kaikki maksaa. Jos haluaa esimerkiksi huipputuottaja Max Martinin tuotantoa levylleen, voi joutua pulittamaan satoja tuhansia euroja. Pyrin kuitenkin aina pitämään liiketoimintani järkevänä, ettei rahaa kulu yli varojen.

Moottoroitu varjoliito: ”Vaarallisissa harrastuksissa kannattaa satsata laatuun”

Ennen Robin harrasti laskuvarjohyppyjä. Suomen haastavat sääolosuhteet ja omat tiukat aikataulut tekivät siitä kuitenkin vaikeaa.

Tilalle Robin löysi moottoroidun varjoliidon. Siinä kiinnitetään propellimoottorilla varustettu reppu selkään, otetaan vauhtia ja antaudutaan liitovarjon vietäväksi.

– Lentäminen on kiinnostanut minua aina. Moottoroitu varjoliito on ihan mahtava keksintö, sillä pääsen ilmaan vaikka omalta takapihaltani. Saan lajista adrenaliinipiikin ja nautin, kun voin keskittyä vain hetkeen.

Alkuinvestointia harrastus toki vaatii laitehankintojen vuoksi, mutta kunnon propellireppu voi kestää vuosia.

– Vaarallisissa harrastuksissa kannattaakin satsata laatuun. Ajattelen myös, että jos jotain haluaa harrastaa, siitä ei pidä tehdä itselleen liian vaikeaa huonoilla välineillä. 

OP Median juttusarjassa tunnettu henkilö kertoo itselleen tärkeistä asioista ja siitä, millä tavalla hän käyttää niihin rahaa. 

Sinä tiedät, mikä sinulle on kaikkein tärkeintä. Vakuutussäästämisen avulla mahdollistat elämäsi tärkeimpiä asioita ja unelmiasi hyvissä ajoin. Tutustu OP-sijoitusvakuutukseen. 

Lue myös:

”Maksan esityksestä, vaikka saisin vapaalipun”

8 kysymystä rahasta: Olli Halonen