Tekee ostoksia sitten verkossa tai kivijalkaliikkeessä, ostokset maksetaan usein kortilla. Kortti onkin kätevä tapa maksaa ostokset, kunhan huomioi maksukorttiin liittyvän turvallisuusasetuksen, eli turvarajan.  

Määrittele maksukortille vuorokausikohtainen maksuraja  

Kuluttajat voivat määritellä käyttämilleen maksukorteille turvarajan, joka määrittelee sen summan, jolla korttia voi käyttää vuorokauden aikana. Turvaraja suojaa korttia, jos se häviää, tai sitä yritetään käyttää väärin.  

Jos turvarajaa ei ole määritellyt, joillakin maksukorteilla voi tehdä verkko-ostoja vuorokaudessa tuhansien eurojen edestä. Turhan isosta turvarajasta hyötyy vain rikollinen. 

Mikä on hyvä turvaraja maksukortille? 

Turvaraja kannattaa asettaa sellaiseksi, joka vastaa omaa normaalia kulutusta. Turvarajaa voi miettiä esimerkiksi sen kautta, kuinka paljon käteistä pitäisi järkevänä kuljettaa kukkarossaan kaupungilla asioidessaan. 

Turvarajoja voi muuttaa helposti op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Rajan muuttaminen on maksutonta, ja muutoksen voi tehdä niin usein kuin haluaa.

Vuorokausikohtaiset kortin turvarajat voit asettaa käteisnostoille, varmennettaville korttiostoille ja verkkomaksamiselle sekä muille etäostoille. Rajat asetetaan erikseen kortin Credit- ja Debit-puolelle. 

Jos kivijalkakupassa tai verkossa vastaan tulee omaa turvarajaa kalliimpi ostos, voi turvarajan nostaa hetkellisesti vastaamaan isompaa ostosta, ja muuttaa sen maksamisen jälkeen taas omaa normaalikulutusta vastaavaksi. 

Maksukortin luottorajaa voi nostaa helposti 

Maksukorttien turvarajojen lisäksi kortinhaltija voi helposti muuttaa myös luottokorttinsa luottorajaa. Esimerkiksi OP:n luottokortteihin voi saada kortista riippuen 2 000–20 000 euron luottorajan oman tarpeen ja taloudellisen tilanteen mukaan.  

Luottorajan korotuksen voi tehdä op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Luottorajan korotus on maksutonta eikä se nosta kortin hintaa. 

Haluatko muuttaa korttisi turvarajaa? Tutustu yksinkertaisiin ohjeisiin op.fi-sivuilla.  

Lue myös: 

Tunnistatko luotettavan verkkokaupan? 

7 vinkkiä verkkokauppaostoksille