Mobiiliavain, Talouden tasapaino, omistaja-asiakkaan edut, e-laskut… Joko tunsit nämä OP-mobiilin ominaisuudet? Niiden avulla voit hoitaa helposti raha-asioitasi.

1. Mobiiliavain

Mobiiliavain on OP:n tunnistusväline. Mobiiliavaimen 4–8-numeroisella, itse valitulla PIN-koodilla, voit hyväksyä tapahtumat, jotka aikaisemmin ovat vaatineet avainlukulistaa.

Mobiiliavaimen käyttöä laajennetaan vaiheittain kaikkiin palveluihin, joissa tällä hetkellä käytetään avainlukulistaa. Esimerkiksi jo nyt voit tunnistautua Mobiiliavaimella tehdessäsi verkko-ostoksia kortillasi, ja alkuvuoden 2020 aikana Mobiiliavaimen käyttö laajenee op.fi:n puolelle. Mobiiliavaimen käyttö tulee myös mahdolliseksi muissa palveluissa kuten OmaVerossa ja Kelassa sekä verkkomaksujen vahvistamisessa.

Mobiiliavain on osa OP-mobiilia, joten et joudu lataamaan erillistä sovellusta käyttääksesi sitä.

2. Omistaja-asiakkaan edut siellä missä sinäkin

Oletko jo tutustunut OP-mobiilista löytyviin omistaja-asiakkaan etuihin? OP:n yhteistyökumppanit tarjoavat omistaja-asiakkaille monenlaisia etuja, jotka säästävät kukkaroa ja tuovat iloa vaikka koko perheelle. Kyseiset edut voi kätevästi myös lunastaa OP-mobiilin kautta.

Löydät OP:n valtakunnalliset ja oman pankkisi yhteistyökumppaneiden edut kohdasta Muut -> Omistajaedut -> Edut ja tapahtumat.

Jos vielä ei ole omistaja-asiakas, niin liittymisenkin voi hoitaa OP-mobiilin kautta Muut > Omistajaedut -> OP-bonukset

3. Talouden tasapaino

Talouden tasapaino -palvelu antaa kokonaisvaltaisen kuvan taloudestasi ja auttaa ymmärtämään sitä paremmin. Palvelusta näet ovatko tulosi ja menosi tasapainossa ja mihin rahasi kuluvat.

Menosi on jaettu välttämättömyyksiin, hupeihin ja hyötyihin sekä säästöön jääviin rahoihin. Pääset tarkastelemaan menojasi myös tarkemmalla tasolla esimerkiksi asumisen, ruoan, päivittäistavaroiden, harrastusten ja ostosten osalta. Löydät Talouden tasapaino -ominaisuuden OP-mobiilin Rahat-osiosta.

4. Puhelinnumerolla maksaminen

Kun aktivoit Siirto-maksut OP-mobiilissa, voit siirtää rahaa puhelinnumeroa käyttäen OP:n ja Nordean välillä. Tämä on superkätevää erityisesti silloin, kun et tiedä maksun vastaanottajan tilinumeroa, mutta puhelinnumero on tiedossa. Parasta on, että rahat siirtyvät kaverin tilille saman tien, vaikka tili olisikin eri pankissa. Jaa vaikka lounaskulut kaverin kanssa, maksa kirppariostoksesi tai hanki kimppalahja syntymäpäiväsankarille.

Nykyään myös verkkokauppaostoksia voi maksaa Siirto-maksuina ilman luottokortin numeroa tai avainlukulistaa.

Ota Siirto-maksut käyttöön kohdasta Muut > Asetukset > Siirto-maksut

5. Biometrinen tunnistus

Tiesitkö, että pääset kirjautumaan OP-mobiiliin ja käsiksi pankkiasioihisi vain sormenjälkeä näyttämällä? iPhonen käyttäjät pääsevät kirjautumaan palveluun myös kasvotunnistuksen eli Applen Face ID:n avulla. Sinun ei siis tarvitse kirjautuessasi näpytellä käyttäjätunnusta ja salasanaa, ja esimerkiksi saldon tsekkaus sujuu mahdollisimman nopsasti.

Saat sormenjälkitunnistuksen käyttöösi kohdassa Muut -> Asetukset -> Kirjaudu sormenjäljellä

Face ID:n voi ottaa käyttöön: Muut > Asetukset > Kirjaudu kasvojentunnistuksella

6. Tilaa ja hallitse e-laskuja

Voit tilata ja hallita e-laskujasi OP-mobiilin avulla. Saat ilmoituksen saapunesta laskusta OP-mobiiliin ja op.fi:hin, sekä halutessasi sähköpostilla ja tekstiviestillä. Hyväksyt e-laskut näppärästi Mobiiliavaimella.

Jos sinulle tulee vielä paperilaskuja, voit hyödyntää niitä maksessasi OP-mobiilin viivakoodiskanneria. Löydät sen "Uusi maksu" -painikkeen alta, kun olet maksamassa laskua. Painamalla viivakoodi-ikonia kamera käynnistyy ja voit osoittaa sillä laskussa olevaa viivakoodia, josta OP-mobiili poimii maksun tiedot. Säästyt siis ylimääräiseltä näpyttelyltä.

7. Vahinkoapu

Mikäli joudut vahinkotilanteeseen, Vahinkoapu kertoo, kuinka sinun kannattaa toimia. Löydät Vahinkoavun Vakuutukset -osion yläreunasta. Kirjoita hakukenttään, millainen vahinko sinulle sattui (esimerkiksi ”matkapuhelimen näyttö hajosi” tai ”lapsi sairastui”) niin saat selkokieliset ohjeet, miten kannattaa toimia. OP-mobiililla voit myös hankkia tarvitsemiasi vakuutuksia ja ilmoittaa sattuneesta vahingosta heti tapahtumapaikalta.

8. Kätevä kaveri reissussa

OP-mobiilin avulla hallitset talouttasi myös reissun päällä. Voit esimerkiksi muuttaa korttisi päiväkohtaisia turvarajoja matkan ajaksi helposti ja nopeasti. Lisäksi saat nostettua OP-Visa -korttisi luottorajaa. Ja jos matkalla sattuu jotain lääkärikäyntiä vaativaa, niin löydät OP-mobiilista matkavakuutuskorttisi useille eri kielille käännettynä.

9. Sijoitukset käden ulottuvilla

Osakesijoittajan työkalut kulkevat OP-mobiilissa aina mukanasi. Voit käyttää OP-mobiilin kautta samoja osakesijoittamisen palveluita, jotka sinulla on käytössäsi op.fi:ssä. Jos olet ottanut käyttöön reaaliaikaiset uutiset ja markkinainformaation, näet ne myös puhelimestasi tai tabletistasi. Osaketutkimuksen palveluista käytössäsi on joka päivä ilmestyvä aamukatsaus sekä yhtiökohtaiset analyysit. Voit tilata kurssihälytyksiä ja yhtiöanalyyseja seuraamistasi yhtiöistä, ja ne tulevat ilmoituksina kännykkääsi vaikka et olisikaan kirjautuneena OP-mobiiliin. Myös kaupankäynti ja omien sijoitusten seuranta on OP-mobiilissa helppoa ja nopeaa.

OP-mobiilin kautta voit tehdä kätevästi myös rahastomerkintöjä.

10. Palkkatiedot mobiilissa

Palkkapäivänä voi olla tarvetta palkan tarkemmalle tarkastelulle. Tämä hoituu kätevästi OP-mobiilin kautta, sillä palkkalaskelma löytyy OP-mobiilista Tilit ja kortit -osiosta.

Vinkit antoi OP-mobiilin tuotepäällikkö Matti Mikkonen.