Omistaja-asiakkaat voivat asettua ehdolle oman osuuspankkinsa edustajiston vaaleihin, joissa omistaja asiakkaat valitsevat keskuudestaan edustajiston seuraaviksi neljäksi vuodeksi.

Edustajisto on ainutlaatuinen näköalapaikka oman pankin toimintaan ja tuo mukanaan mahdollisuuden vaikuttaa. Edustajisto hyväksyy muun muassa osuuspankin tilinpäätöksen ja tekee merkittäviä pankin toimintaa koskevia päätöksiä. Edustajisto kokoontuu sääntömääräisesti kerran vuodessa, jonka lisäksi edustajiston jäsenet voivat osallistua erilaisiin koulutuksiin.

Edustajistossa pääsee myös luomaan uusia verkostoja ja seuraamaan oman kotiseudun talouselämän kehittymistä. Hyvä edustajisto kuvastaa monipuolisesti kaikkia pankin omistaja-asiakkaita. Edustajistoon tarvitaan aktiivisia omistaja-asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista ja tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa.

Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Asenne ratkaisee.

Voit vaikuttaa

Omistaja-asiakkaana olet mukana päättämässä siitä, millainen edustajisto osuuspankillasi on. Voit ilmoittautua itse ehdokkaaksi tai voit suositella esimerkiksi hyvää tuttavaasi ehdokkaaksi. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua 25.8.–14.9.2022 välisenä aikana edustajiston vaalit järjestävän osuuspankin konttorissa tai netissä. Kysy lisätietoja omasta osuuspankistasi tai katso op.fi/edustajistonvaalit.

Edustajiston vaalien äänestäminen tapahtuu 7. – 17.11.2022. Ennen vaalien alkamista jokainen omistaja-asiakas saa tiedon äänioikeudestaan sähköisesti OP-verkkopalvelussa tai postitse kirjeenä.