Raha-asioista kannattaa puhua avoimesti, sillä taloustaidot kuuluvat meistä jokaiselle. Rahapuhetta-podcastin Susan Orfinskij ja Nina Hirvensalo seuraavat tätä ohjetta, ja selvittävät eri asiantuntijoiden kanssa talouteen liittyviä teemoja ymmärrettävästi ja viihdyttävästi. 

Kuuntele jaksot ja ota taloutesi haltuun.

Säästetään elämää varten

Ei rahaa säästetä vain koska pitää säästää, kaikilla meillä on joku syy. Usein se voi olla huonoja hetkiä varten, mutta myös vaikka unelmien toteuttamiseen. Tapoja säästää on monia rahastoista sukan varteen. Säästötapojaan studiossa vertailevat Matias Laukkanen ja OP:n varainhoidon palveluiden asiantuntija Kai Kalajainen. Kuuntele jakso Spotifysta.

Lahjarahat poikimaan

OP:n säästämisen ja sijoittamisen palvelumalleja kehittävä Tiina Routamaa valistaa Ninaa ja Susania siitä, mitä kaikkea lahjarahoilla voisi tehdä. Voiko esimerkiksi pienempikin summa joskus olla Saksan matkan alku? Kuuntele jakso Spotifysta.

Osake – mikä se on?

Jos osake olisi kuin pala pizzaa niin olisiko arvo-osuustili sitten jääkaappi? Näin kummallisia vertauskuvia käytetään tässä jaksossa, kun Nina ja Susan setvivät yhdessä OP:n sijoittamisen asiantuntija Joona Heinolan kanssa ihan niitä perusasioita osakkeista. Kuuntele jakso Spotifysta.

Ei sijoittaminen ole vaikeaa

Tosi usein ajatellaan, että sijoittaminen on vain varakkaiden konkareiden hommaa, mutta ehei! Ei suinkaan. Nina ja Susan päättivätkin kääriä hihat ja yhdessä Nuorien osakesäästäjien jäsenen Toni Pakarisen  sekä  OP:n sijoittamisen  asiantuntijan Jiri  Väinölän kanssa taklata ajatuksen sijoittamisen vaikeudesta. Kuuntele jakso Spotifysta.

Hyvän vai pahan päivän varalle?

Hyvän vai pahan päivän varalle? Moni suomalainen valitsee säästämisen pahan päivän varalle, mutta miksi näin? OP:n varallisuudenhoitoasiakkaista vastaava johtaja Kai Kalajainen avaa tässä jaksossa tilastoja suomalaisten säästämisestä ja sijoittamisesta. Kuuntele jakso Spotifysta.

Mikä ihmeen ETF?

Usein sijoittamisen eri vaihtoehtoja kaivaessa törmää termiin ETF, joka on paljon muutakin kuin trendikäs kirjainlyhenne. ETF eli Exchange Traded Fund on sijoittamista jossain perinteisten rahastojen ja osakkeiden välimaastossa. Mutta miten se käytännössä toimii? Rahapuhetta-podcastissa pohditaan rahasto- ja ETF-sijoittamisen eroja. Ninan ja Susanin vieraana Sijoittajan lounas –podcastistakin tuttu Joona Heinola. Kuuntele jakso Spotifysta.

Hyvä sijoitus tuottaa rahaa, muttei huonoa omaatuntoa

Voiko rahalla pelastaa maailman? Tätä pohditaan Rahapuhetta-podcastin jaksossa, jossa pureudutaan vastuulliseen sijoittamiseen. Vastuullinen sijoittaminen ei enää ole mikään ohimenevä trendi, sillä se on tullut yhä pysyvämmäksi ilmiöksi sijoittajien salkuissa. Mutta mihin kaikkeen voimme sillä vaikuttaa? Aiheesta Ninan ja Susanin kanssa on keskustelemassa OP:n ESG-asiantuntija Annika Manninen. Kuuntele jakso Spotifysta.

Elämäsi parhaat rahapäätökset

Tulevaisuutta on mahdoton ennustaa, mutta siihen voi aina yrittää varautua parhaansa mukaan. Kuinka voisi helposti valmistautua tulevaan taloudellisesti? Tässä jaksossa käydään arkisten esimerkein läpi, mitä taloudellisia asioita kannattaa huomioida erilaisissa elämänvaiheissa, nuoren aikuisen arjesta aikuisuuden ruuhkavuosiin. Ninan ja Susanin kanssa studiossa on OP:n henkilöasiakasrahoituksesta ja asumisen palveluista vastaava johtaja Kaisu Christie. Kuuntele jakso Spotifysta.


Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.

Vakuutussäästäminen, hot or not?

Vakuutussäästäminen ja -sijoittaminen on hivenen varjoon jäänyt tapa kerryttää omaa varallisuutta. Ja aivan turhaan! Se ei ole sen vaikeampaa kuin mikään muukaan rahastosijoittaminen ja tarjoaa hyötyjä niin verotuksen kuin edunsaajienkin kannalta. Jos et tiedä, mistä on kyse ja haluat tietää lisää, kuuntele kun OP:n vakuutussäästämisen asiantuntija Mirjami Väinämö selkeyttää tämän säästämisen muodon perusteet. Kuuntele jakso Spotifysta.