Markus ei ole ainoa, jolle OP Vakavasairaus ja henkiturva on uusi tuttavuus. Markuskin oli kuullut pelkästä henkivakuutuksesta, mutta mitä jos olisikin mahdollista että samaan vakuutukseen kuuluisi henkiturvan lisäksi myös turva sairaudesta ja tapaturmasta?

Vakavansairauden turva tuntui Markuksesta hyvältä ajatukselta ja sopivalta valinnalta erityisesti juuri nyt, kun talokaupat oli saatu saatettua maaliin. ”On tunne siitä, että välttyy taloudelliselta ahdingolta ja tulevaisuus on turvattu”, summaa Markus. Hänellä on realistinen ajatus siitä, että vaikka vielä on nuori ja terve, ikinä ei voi tietää mitä sattuu ja milloin.

OP Vakava sairaus ja henkiturva -vakuutus on vakavan sairauden turva. Vakuutus kattaa jopa 17 Suomessa yleisesti esiintyvää vakavaa sairautta. Vakuutus kattaa kolme eri turvaa: vakava sairaus, tapaturma ja henkiturva. Korvaus on vakuutetulle veroton ja se ei vaikuta muiden vakuutuksien korvauksiin. OP Vakava sairaus ja henkiturvasta korvataan asiakkaan valitsema vakuutusmäärä, joka on 20 000, 40 000, 60 000, 80 000 tai 100 000 euroa.

Mikä erityisesti tuntui hyvältä ajatukselta, miksi turva sopisi juuri minulle/meille?

Kun ottaa paljon velkaa ja asettuu uuteen kotiin, haluaa että tulevaisuus on turvattu, jos jommalle kummalle käy jotain. Välttyy taloudelliselta ahdingolta. Toivottavasti ei tule tilannetta, että siihen tarvitsee turvautua. Mutta olen varautunut ainakin.

Mikä vakuutti sinut siitä, että tämä tuote on hyvä ja tuo turvaa?

Ensinnäkin listatut yleisimmät sairaudet. Olen kuullut sukulaisilta, että näitä sairauksia voi tulla ja toisille on valitettavasti tullutkin niitä. Tajusin, että se voisin olla yhtä hyvin minä. Kuolinkorvaus oli myös iso.

Monesti ikätoverisi kokevat, että tämä tuote ei ole heille vielä ajankohtainen. Mikä sai sinut ajattelemaan valtavirrasta poiketen?

Pitää olla realisti, kenelle vain voi sattua mitä vain.

Koetko että arjessasi harrastusten tai työn kautta voi olla riskitilanteita pysyvälle haitalle?

Harrastan autojen laittamista. Voisi hyvin olla, että harrastuksen kautta jotain sattuisi. Eihän sitä vapaaehtoisesti itselleen mitään halua aiheuttaa, mutta vahinkoja voi käydä.

Millaisia terveisiä lähettäisit ikätovereillesi, joilla ei vielä ole kyseistä turvaa?

Helpoiten asian tärkeys menee perille, kun joku toinen sen sinulle esittelee ja saat kysellä itse lisää. Itse lukemalla on toinen vaihtoehto, mutta aina toisen ihmisen kertomana sanomalla on painoarvoa.

Olisitko toivonut kuulevasi tuotteesta jossain muussa yhteydessä jo aiemmin?

Nyt kun tilanne oli ajankohtainen, sitä tuli ajateltua vakavammin. Mutta eihän sen tarvitse olla edes ajankohtaista, kyllä turvaa taloudessa olisi hyvä olla kaikilla, vaikkei isoa pankkilainaa olisikaan.

Miten merkittävänä pidät sitä, että juuri Jaanan kanssa tuli tämä vakuutus puheeksi vai koetko että olisit itse löytänyt tuotteen?

Koen, että parempi kun tuote esiteltiin ja myytiin meille tässä kohtaa. Jos olisi ollut oman aktiivisuuden varassa, mitä todennäköisimmin olisi tullut tutustuttua aiheeseen vasta siinä kohtaa, kun olisi ollut jo liian myöhäistä.

Mitä terveys ja elämän turvaaminen sinulle merkitsevät?

Toki sitä toivoo, että läheiset ja itse pysyisi mahdollisimman terveenä. Aina kun on kipeänä niin ajattelee että olisipa terve, vaikkei olisi kuin pieni flunssa. Aina on mukavampi olla terveenä.

Olitteko miettineet omaan talouteen liittyviä riskejä?

Tottakai sitä oli mietitty että mitä sitten tehdään jos toinen tai molemmat jäävät työttömiksi. Olimme pohtineet asioita, mutta ilman sen suurempia ratkaisuja toistaiseksi.

Yllättikö tuotteen hinta?

No minusta ei ollut kallis: Ajattelen, että kun jättää yhdet noutoruoat syömättä kuussa niin sillä summalla saa turvattua oman henkensä. Elämä on valintoja ja nälkä siirtyy halvemmallakin ruoalla. Samalla hinnalla saan nukkua yöni hyvin.

Tulevaisuuden suunnitelmia?

Ei perusarkea kummempaa. Toivottavasti niin me, läheiset kuin talokin pysytään terveenä. Näitä asioita arvostan enemmän kuin hirveää määrää rahaa. Rahalla ei saa hyviä läheisiä.

Pitää olla realisti, kenelle vain voi sattua mitä vain.

Markus

 

 

OP Etelä-Karjalan asiakkuusasiantuntija Jaana Heikkilä muistuttaa tuotteen monipuolisuudesta:

- Mitä nuorempana tuotteen ottaa niin sitä varmemmin sen saa. On usein vielä terve eli turvakelpoinen, myöhemmin elämässä usein tulee perussairauksia tms. eli ei enää voi saada vaikka haluaisi.

- Esiintyykö suvussasi jotain suomalaisille yleisimpiä sairauksia? Tämä vakuutus kattaa jopa 17 Suomessa yleisesti esiintyvää vakavaa sairautta.

- Jos on hieman säästöjä niin sairauden sattuessa mieluummin turvatuotteella paikkaa nousseita kuluja ja putoavia tuloja. Tuolloin säästösi jäävät esim. ensiasunnon ostoon tai muun unelman toteuttamiseen.

- Edullinen kuukausihinta, nuorelle halvempi kuin suoratoistopalvelun kuukausimaksu

- Ainakaan nuorena yleensä ole vielä hirveästi kertynyt varallisuutta, jolla voisi itsensä elättää esim. pitkän sairasloman aikana. Sairauden viedessä vuoden, jonka aikana ei ole ollut mahdollisuutta opintoihin tai työelämään, kaikki säästöt kulutettu. Tällainen tilanne ei ole toivottava, mutta siihenkin voi varautua.

- Hauska yksityiskohta; Tässä vakuutuksessa ei ole rajoituksia harrastusten suhteen, joten jos harrastat vaikka benji-hyppyjä tai vapaasukellusta niin voit saada vakuutuksen.

Lue lisää: 

OP Vakava sairaus ja henkiturva | OP