Sirpa Ruotasen työmatkamittariin tärähti syksyllä 41 vuotta. Vuodesta 2011 OP Keski-Pohjanmaan sijoitusjohtajana työskennelleen Sirpan työuran alkuun mahtuu 26 työvuotta Pohjola Vakuutuksessa, josta hän siirtyi Kokkolan Osuuspankkiin varainhoitajaksi. Muutaman vuoden kuluttua matka jatkui sijoitusjohtajaksi samassa organisaatiossa. Työnantajan nimi oli fuusio myötä muuttunut OP Keski-Pohjanmaaksi. Nyt ollaan hetkessä, jolloin on aika siirtyä nauttimaan vapaapäivistä - joogaamaan ilman kelloa, tekemään käsitöitä ja viettämään aikaa lastenlasten kanssa. Ja matkustelemaan sitten kun se on mahdollista.

Tykkään niin paljon asiakkaista ja sijoitusmarkkinoista. Olen saanut myös sopivasti uusia haasteita. Yhteisistä vuosista haluan kiittää lämpimästi kaikkia asiakkaitani, hymyilee Sirpa.

– Kiitos myös kaikille työkavereilleni. Tulen kaipaamaan tätä yhteenkuuluvuutta kollegoiden kanssa. Samalla kun odotan innolla eläkepäiviä, tunnen myös haikeutta.

Turvallisin ja iloisin mielin vapaalle

– Olen iloinen, että Joni valittiin seuraajakseni. On turvallinen mieli siirtyä vapaalle, hymyilee Sirpa ja katsoo vastapäätä istuvaa Joni Huhtalaa.

OP Keski-Pohjanmaassa varainhoitajana työskennellyt Joni valittiin Sirpan seuraajaksi ja virallisesti hän aloitti sijoitusjohtajana 1.11. Kaksikolla on ollut nyt aikaa perehtyä yhdessä asioihin.

– Sirpalla on niin paljon hiljaista tietoa! Väistämättähän minulla on syntynyt käsitys Sirpan työnkuvasta ja toki olen huomioinut myös hänen hyvät toimintatapansa. Onhan hän ollut esimieheni usean vuoden ajan. Sirpan työhuoneen ovi on ollut aina auki ja hän on osallistunut arkeen - ollut kiinteä osa tiimiä, kertoo Joni Huhtala.

–Olen onnekas, kun olen saanut ympärilleni aidosti sijoitusalasta kiinnostuneita asiantuntijoita. He tietävät omat tavoitteensa ja jokaisella on vapaus tehdä ja toimia niissä raameissa. Luottamus tiimiläisiini on vahva, summaa Sirpa kulmakiviään johtamisesta.

Uusia tuulia ja uusia vaurastumisen palveluita

Sijoitusjohtajan tehtävässä Joni Huhtalan vastuualueeseen kuuluvat sekä varallisuudenhoidon palvelut (säästäminen, sijoittaminen ja varainhoito) että lakipalvelut.

– Tulen vaalimaan Sirpan hyväksi todettuja toimintatapoja, avoimuutta ja yhteishenkeä. Eli samoilla jalanjäljillä jatketaan, mutta kyllä omakin kädenjälki tulee näkymään. Kädet syyhyävät tekemiseen ja uudistuksia on myös mielessä, toteaa Joni.

Vuosi 2021 on nimetty OP:lla asiakkaiden vaurastuttamisen vuodeksi. Uusin lanseeraus on OP Sijoituskumppani, joka sopii sekä aloittaville että kokeneille sijoittajille.

 OP Sijoituskumppanin avulla säästämisen aloittaminen on helppoa. Kannustan lämpimästi tutustumaan OP-mobiilista löytyvään palveluun. Aina on oikea aika aloittaa sijoittaminen, kertaa Joni vanhaa, mutta edelleen totuudenmukaista viisautta.

Löydä OP Keski-Pohjanmaan asiantuntijoiden yhteystiedot osoitteesta op.fi/keski-pohjanmaa/soitasuoraan

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 26.11.2020.