Unelmani on temppuilulajit. Mikä vain temppuiluun tai extremeen liittyvä olisi kivaa, esimerkiksi retki temppuilemaan. 

Kouvolalainen Verne pääsi toteuttamaan temppuilu-unelmaansa yhdessä isoveljensä Iisakin kanssa. Veljekset ovat viettäneet koko pienen ikänsä opetellen uusia temppuja erilaisilla alustoilla, milloin laskettelurinteessä tai patjoilla, milloin trampoliinilla. Poikien Sanna-äiti kertoo, että lajissa herkästi sattuu ja tapahtuu ja sen vuoksi pojat kuljettavat omia ensiaputarvikkeita mukana, käytännössä minne tahansa he menevätkin. Pojat ovat myös vuosien aikana opetelleet paikkaamaan omia haavereitaan itsenäisesti.

Temppuilu-unelma päästiin toteuttamaan aurinkoisena heinäkuun päivänä Kotkassa, jossa aamu aloitettiin Kotkan meripuiston parkouralueelta ohjatulla tunnilla, jonka piti Kotkan parkoursalin Jere Ryynänen. Aamun sessio piti sisällään mm. ketterää kiipeilyä, keskittynyttä tasapainoilua ja esteiden ylittämistä mitä mielikuvituksellisemmin tavoin.

Kallion seinämä kavuttiin ylös hyvin vaivattomasti.
Helppoa, kun sen osaa - ennen lounasta Verne ehti heittää myös muutaman voltin takaperin.

Maltti on valttia - temppuilussakin

Aamun tunnin jälkeen lähdettiin syömään yhdessä lounasta ja kuulemaan poikien ajatuksia temppuilusta. Pojilla on selkeä mielipide, mihin harrastuksen alussa kannattaa kiinnittää huomiota. – Kannattaa lähteä liikkeelle helpommista tempuista. Esimerkiksi kun hallitset käsilläseisonnan, teet melko nopeasti puolivoltin ja sen jälkeen jo voltin, Verne kertoo. – Kun osaa useampia helppoja temppuja, niin sitten on mahdollista lähteä yhdistelemään niitä ja tekemään liikkeistä entistä vaikeampia, Iisak jatkaa.

Lounaan jälkeen siirryttiin vielä temppuilemaan Kotkan parkourliikkeen salille Kotkan Mussaloon. Salilta löytyy valtava määrä erilaisia patjoja, esteitä ja trampoliineja niin lajia aloitteleville kuin jo kokeneemmillekin harrastajille. – Laji sopii loistavasti kaikenikäisille taaperosta vanhukseen, parkourohjaaja Jere Ryynänen kertoo. Verne ja Iisak yhdistelevät nopeasti trampoliineja ja patjoja, joita voi hyödyntää erilaisiin, toinen toistaan hienompiin temppuihin.

 

Verne on toivonut myös kotinsa olohuoneeseen vaahtomuovimonttua.
Temppujen kehittämisessä vain mielikuvitus on rajana.

Ryynänen on Vernen ja Iisakin kanssa samaa mieltä siitä, että harrastus kannattaa aloittaa kaikkein helpoimmista liikkeistä. – Parkour on myös monesti helpompi aloittaa ohjatussa porukassa kuin yksin, Ryynänen lisää. – Minulla itselläni on moniakin parkouriin liittyviä unelmia. Omaa tekemistäni ovat inspiroineet muiden tekemät videot ja haluaisinkin alkaa tuottamaan omaa sisältöä. Ihan vielä omat taidot ja resurssit eivät siihen riitä, mutta ehkä joskus, Ryynänen toteaa.

Voit seurata kymmenen pienen unelman toteutumista OP Kymenlaakson Facebook-sivulla sekä Instagram-tilillä. Koska juhlavuosikin on #parastajaettuna

Tule mukaan OP Kymenlaakson juhlavuoteen

Takaisin OP Kymenlaakson juttuihin >