Konsertin ideoinut Ikuisuus-yhtyeen rumpali Lari Salakari kertoo, että tapahtuman tuotto menee kokonaisuudessaan musiikkiluokkien toiminnan tukemiseen. Konsertissa on väliaika, jonka aikana kuulijoita palvelee useampi yhteistyökumppaneiden ja Musiikkiluokkien Tuki ry:n pitämä kahvio.

- Ovet aukeavat klo 17 konsertti alkaa klo 18, kun yleisö on löytänyt paikalleen, Salakari kertoo.

OP Media Ikuisuus Salohalli Uskelan musaluokat2.jpg

Uskelan koulun musiikkiluokkalaiset jännittävät sopivasti isoa keikkaa.

Yleisön toivotaan hankkimaan pääsyliput etukäteen.

- Ovelta saa myös lippuja, mutta tapahtuman sujuvuuden kannalta on parempi, jos ostaa liput etukäteen tai linkkiä käyttäen ennen paikalle saapumista.

Lippuja on myynnissä paikan päällä tuntia ennen esitystä ja ennakkoon verkossa osoitteessa lippuautomaatti.fi/samu.

Luvassa kymmenien salolaismuusikoiden stadionkokoinen rock-spektaakkeli

Salohallin konsertin päätähti Ikuisuus on salolainen nuorten aikuisten miesten rockbändi, joka soittaa itse säveltämiään ja sanoittamiaan kappaleita.
Rumpali Salakarin kanssa Salohallin ”stadionkeikalla” soittavat laulaja Kalle Lehtinen, basisti Lauri Kiviranta ja laulaja-kitaristi Ville Sihvonen. Ikuisuus sai alkunsa vuonna 2019, mutta sattuneesta syystä keikkarintamalla on ollut hiljaista muutaman vuoden ajan.

OP Media Ikuisuus Salohalli bändi2.jpg

Nelihenkinen Ikuisuus soittaa Salohallissa omia kappaleitaan yhdessä Moisio Steel Bandin ja Uskelan koulun musiikkiluokkien kuoron kanssa.

- Siitäkin syystä nyt tehdään keikka Salohallissa isosti. Mukana on nelihenkisen bändimme lisäksi yhteensä yli sata Moision ja Uskelan koulujen oppilasta.

Musiikinopettaja Taina Kojo tuo Salohalliin Moision Steel Bandin ja opettajat Terhi Vesterinen ja Mika Virta Uskelan koulun musiikkiluokkien 5. ja 6. luokkalaisten kuoron.

- Konserttia varten on treenattu syksystä alkaen tiiviisti eri kokoonpanoissa, konsertin puuhamies Lari Salakari kertoo.

Idean lasten ja nuorten kanssa tehtävästä yhteiskonsertista hän kertoo saaneensa katsottuaan vuonna 2016 tehtyä Apulannasta kertovaa ”Teit meistä kauniin” -elokuvaa.

- Syksyllä mieleen pulpahti sitten ajatus Steel Bandin ottamisesta mukaan. Olen soittanut itse pannuja Taina Kojon opetuksessa Moisiossa parikymmentä vuotta sitten. Yläasteella olisin antanut vasemman jalan tällaisesta kokemuksesta, Salakari virnistää.

Yhteisen projektin kautta Salakari kiinnostui mahdollisuudesta tehdä opettajan sijaisuuksia.

Hän kertoo työskennelleensä aina mielellään nuorten kanssa erilaisissa projekteissa. Nuoret ansaitsevat tukea löytääkseen mielekkäitä mahdollisuuksia elämässään.

Sijaisuus Moision koulun erityisopettajana on tavallaan jatkumoa nuorten kanssa työskentelylle yritysmaailmassa.

Lari kertoo aloittaneensa yrittäjänä toiminimellä 2011 tekemällä betonisaumauksia.

Jonkin ajan päästä oli sopiva hetki perustaa osakeyhtiö. Suomen Betonityö Oy laajeni suhteellisen nopeasti ja uutta työvoima palkattiin.

- Palkkasimme työhaluisia nuoria ja koulutimme heidät työhön. Olen aina ollut sellainen, että olen halunnut auttaa nuoria ja esimerkiksi tämä Ikuisuus-konsertti on mahtava kokemus meille kaikille.

Matkan varrella Lari on hakeutunut erilaisiin töihin; välillä menossa on ollut useampikin projekti yhtä aikaa.

- Päätoimisena yrittäjänä työskennellessäni sain paljon asiakaskontakteja, jotka ovat poikineet myöhemmin monenlaista. Parhaillaankin teen sivutoimisesti rakennusalan konsultointia kevytyrittäjänä.

Syksyllä on tarkoitus ottaa hieman rauhallisempi tulokulma työntekoon. Sijaisuudet kouluissa kiinnostavat ja niitä on tarkoitus jatkaa, jos sellainen mahdollisuus aukeaa.

- Erityisopettajan työssä olen yrittänyt auttaa nuoria löytämään elämälleen suuntaa.

OP Media Ikuisuus Salohalli Lari Salakari.jpg

Lari Salakari toivottaa ihmiset tervetulleeksi suurin joukoin Salohalliin kuuntelemaan hyvää musiikkia.

Toisaalta Lari on oppinut itsestään 34-vuotiaana jo sen, että askel hitaamman vaihteen ottamiseen on monesta kiinnostuneelle ihmiselle haastavaa.

- Olen neljännen polven yrittäjä ja olen tainnut jo kolme kertaa huudella, että ei enää koskaan, Lari virnistää.

Musiikki on tärkeä osa elämää ja yhteinen kiinnostuksen aihe myös oman perheen kanssa. Musiikin tekeminen ja soittaminen jatkuvat tulevaisuudessakin.

- Olen suunnitellut perustavani yrityksen, joka rakentaa vanhojen hyvien mallien käytetyistä rungoista uusia veneitä. Ensimmäiset aihiot ovat jo olemassa ja protoja valmistuu pikkuhiljaa kodin ulkorakennuksessa.

Innostus musiikkiin ja veneisiin juontaa juurensa jo lapsuudesta.

- Minulla on ollut yhdeksän venettä. Sain ensimmäisen puuveneeni 12-vuotiaana samaan aikaan kuin ensimmäiset rummut. Sitä entisöitiin isän kanssa ja rakennettiin muun muassa uuden puukannet.

Lari kertoo avoimesti perheensä arjesta avovaimonsa Roosan ja vuonna 2014 syntyneen pojan kanssa

Nykyään yhdeksänvuotias Milo käy Hakastaron koulua ja tarvitsee apua niin koulussa kuin kotona.

Ensimmäiset puoli vuotta hänen elämästään kuluivat sairaalassa; Milolla diagnosoitiin harvinainen septo-optinen dysplasia, joka on muun muassa vienyt hänen näkönsä. Myös Milon haastava autistisuus vaikuttaa monin tavoin perheen arjessa.

Musiikki yhdistää koko perhettä. Roosa työskentelee fysioterapeuttina ja hierojana. Samaan aikaan hän tekee uraa laulajana ja opiskelee musiikkia konservatoriossa.

Raskas metalli osuu ja uppoaa isään ja poikaan.

- Teimme aikanaan Roosan kanssa ensimmäisen yhteisen reissumme Tukholmaan Red Hot Chili Peppersin konserttiin. Kunhan Milo kasvaa isommaksi, suunnitteilla on mennä hänen kanssaan rock-konserttiin.

Moision oppilailla odotukset korkealla

Moision koulun Steel Bandillä on tärkeä merkitys tulevan keikan taustalla.

Musiikinopettaja Taina Kojo muistelee Salakarin innokkuutta rumpujen soittoon ja parikymmentä vuotta sitten.

- Lari ei ollut musaluokalla, mutta oli niin innokas musiikinopiskelija ja kiinnostunut erityisesti rumpujensoitosta, että pyysin hänet musaluokkalaisten Moisio Goes Movies -showhun mukaan. Hän soitti siinä pannuja ja rumpuja.

- Kaikki vähänkään kynnelle kykenevät mukaan todistamaan salolaisen rockin ja karibialaisen steelpannumusiikin ainutlaatuista fuusiota.

Kojo aloitti Moision koulun musiikinopettajana 2002. Viime vuonna hänet palkittiin Vuoden Musiikinopettajana

Uskelan koulun musiikkiluokkien opettajat Mika Virta ja Terhi Vesterinen kertovat, että Uskelan koulun oppilaiden fiilis on odottavan innostunut.

Kyseessä on todella iso konsertti ja ainutlaatuinen kokemus.

OP Media Ikuisuus Salohalli Moisio Steel Band1.jpg
Moision koulun Steel Band on harjoitellut Taina Kojon johdolla ahkerasti uusia kappaleita.

Salohallin konsertti päättää Uskelan koulun musaluokkien työntäyteisen kevään.

- Huhtikuinen Sirkusmusikaali oli iso ponnistus, mutta tämäkin konsertti vaatii kovaa harjoittelua. Toisaalta nämähän ovat niitä musiikkiluokkien huippuhetkiä, kun pääsee esiintymään isolle yleisölle.