Asunto- ja kiinteistömarkkinat ovat voimakkaiden muutosten kohteena. Yhdistämällä voimansa OP Kotien omistajaosuuspankit Oulun Osuuspankki ja Pohjolan Osuuspankki haluavat vahvistaa yrityksen markkina-asemaa niin kiinteistönvälityksen kuin isännöinnin osalta tulevina vuosina. Toimintaprosessien tehostamisen ja yhtenäistämisen myötä OP Kodin kilpailukyky lisääntyy Pohjois-Suomessa. Fuusio tarjoaa myös mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaa sekä panostaa entistäkin enemmän asiakkuuksien hoitoon.

–Pohjoissuomalaiset asiakkaamme hyötyvät yhdistymisestä paljon. Yhdistymisen myötä pystymme palvelemaan heitä laajemmin ja asiantuntevammin sekä tarjoamaan kaikki asumisen palvelut saman katon alta. Saamme esimerkiksi sijoitusasuntomarkkinat ja loma-asuntomarkkinat paremmin tarjolle laajemmalle asiakaskunnalle. Oulussa tarjoamme uutena palveluna jatkossa myös isännöintiä, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio kertoo tyytyväisenä.

Uudella yrityksellä on aloittaessaan 50 kiinteistöalan ammattilaista, jotka jatkavat työskentelyään nykyisissä toimipisteissään. Yrityksen tarkoituksena on vahvistaa ammattilaisten joukkoa myös jatkossa.

–Paikallinen asiantuntemus ja osaaminen sekä digitaalinen edelläkävijyys ovat toimintamme ytimessä. Haluamme tarjota asiakkaillemme kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä. Yhdistyminen vahvistaa näitä kaikkia osa-alueita, ja meidän on helpompi vastata tulevaisuuden haasteisiin, Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Kokkonen sanoo.

OP Koti Oulu ja OP Koti Lappi ovat kuluneen vuoden aikana valmistelleet tulevaa fuusiota huolellisesti. Osapuolet ovat laatineet liiketoiminta- ja yhdistymissuunnitelmat, ja Oulun ja Pohjolan Osuuspankin hallitukset ovat näyttäneet fuusiolle vihreää valoa. OP Koti Oulun ja OP Koti Lapin yhtiökokoukset tekevät lopullisen päätöksen asiasta joulukuussa, minkä jälkeen käytännön toimenpiteet fuusion toteuttamiseksi käynnistyvät. Yrityksen omistajia ovat Oulun Osuuspankki ja Pohjolan Osuuspankki tasaosuuksin (50:50).

Tämä artikkeli on alunperin julkaistu 30.11.2020.