Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry perustettiin vuonna 2009 tavoitteenaan konkreettinen hyvän kierre ja tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen lapsille. Hope on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, joka toimii 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea. Lahden paikallisyhdistyksellä on yli 200 asiakasperhettä. Koronapandemia kasvatti avuntarvitsijoiden ja asiakasperheiden määrää.

Toissa keväänä asiakkaaksemme tuli perheitä, jotka eivät olisi kuukausi aiemmin voineet kuvitella, että heillä ei yksinkertaisesti riitä rahat lomautuksien vuoksi edes ruokaan.

Lahdessa konkreettista apua perheille jaetaan vapaaehtoistyöntekijöiden voimin. Yhdistys kerää ja jakaa lähinnä vaatteita, kenkiä, urheiluvälineitä ja leluja niiden tarpeessa oleville lapsille. Toiminta perustuu hyväkuntoisten vaatteiden ja tavaroiden kierrätykseen. Hope ry ottaa vastaan yksityishenkilöiden sekä yritysten lahjoituksia ja koordinoi niitä eteenpäin tarvitseville.

Riemukkaalla joulumielellä suunta ostoksille

Kun yhdistyksen puuhanaiset kuulivat 7000 euron lahjoituksesta, riemu täytti heidän mielensä. He suuntaisivat oitis ostoksille Citymarketiin. Nyt he pystyivät täyttämään useamman lapsen joululahjatoiveen, jota ei joulupuukeräyksen turvin oltu saatu kasaan sekä jakamaan perheille ruoka-apua. Jouluna 2020 autettiin yhteensä jopa 160 vähävaraista perhettä. Lahjoitus mahdollisti jokaiselle perheelle myös ruoka-avun, jota muina vuosina ei ole pystytty kaikille jakamaan.

- Tämä oli todella mahtava juttu ja suuri lahjoitus, olemme todella kiitollisia. Asiakasperheet olivat äärettömän iloisia saadessaan jouluavustuksia, toiset liikuttuivat jopa kyyneliin. Haluaisin kuitenkin korostaa, että kaikilla lahjoituksilla, myös pienillä, on toiminnallemme suuri merkitys; pienistä puroista kasvaa suuri virta, kertoo Hope ry Lahden tiiminvetäjä Mervi Lindblom.

Hopen työllä on todella väliä

Pandemia-aika on ollut monelle perheelle erittäin vaikea ja avun tarvitsijoiden joukko on kasvanut. Jos haluat kantaa oman kortesi kekoon vähävaraisten perheiden auttamiseksi, voit hakeutua vapaaehtoiseksi. Hopessa on monia tehtäviä vapaaehtoisille. Lahdessa toiminta käynnistyy kesälomien jälkeen elokuussa, jolloin toimintaan tarvitaan myös uusia vapaaehtoisia käsipareja.
Hae mukaan vapaaehtoiseksi

Hope ry auttaa vähävaraisia ja äkillisen kriisin kohdanneita lapsiperheitä. Mikäli kaipaat apua, voit täyttää yhteydenottoa varten lomakkeen Hopen nettisivuilta ja sinuun ollaan yhteydessä.
Kaipaan apua

OP Päijät-Hämeen perustehtävä on edistää omistaja-asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. OP Päijät-Häme tukee toimialuetta, koko Lahden seutua, esimerkiksi vastuullisuustekojen kautta, joihin kuuluu mm. urheiluyhteistyö ja hyväntekeväisyyslahjoitukset. Omistaja-asiakkaat pääsevät vaikuttamaan lahjoituskohde-ehdotuksiin sekä hakemaan ehdokkaaksi ja äänestämään edustajiston vaaleissa vuonna 2021.

Yhdessä yli kaikkien aikojen: omistaja-asiakkaana voit vaikuttaa!

Osuuspankit ja omistaja-asiakkaat kautta Suomen ovat mukana tekemässä Kaikkien aikojen tekoja. Lokakuussa 2021 kutsumme kaikki osuuspankkien omistaja-asiakkaat mukaan vaikuttamaan vastuullisuustekoihin kertomalla, missä yhteisen panoksen pitäisi jatkossa näkyä ja tuntua. Näistä voit lukea lisää OP Mediasta