Kaikki edellä mainitut asiat ovat kieltämättä kohtuullisen moderneja tapoja hoitaa arkisia pankkiasioita, ja tällä osaamisella pääseekin jo ns. ”alkukarsinnasta läpi”. Kehitys on kuitenkin valtaisan nopeaa ja asioita voi hoitaa vieläkin fiksummin ja helpommin, tällöin turhiin oljenkorsiin ei tarvitse koskea arkisien pankkiasioiden sujuvuuden varmistamiseksi.

Pankkiasiat hoituvat tänä päivänä lähes 100%:sti myös ilman tietokonetta. Vaativampiakin pankki- ja vakuutusasioita voi hoitaa nykyisin sujuvasti kaikenlaisilla älylaitteilla uudessa op.fi-palvelussa - olethan jo kokeillut? Mobiilisovellus on tänä päivänä kuitenkin se ehdoton ykköskanava hoitaa arjen raha-asioita. Uusimmilla älypuhelimilla kirjautuminen OP Mobiiliin hoituu näppärästi sormenjälkitunnistuksella ilman tunnuslukuja – tilitapahtumien seuranta ja laskun maksaminen on helppoa ja vaivatonta.

Mobiilisovelluksiemme Siirto-ominaisuuden avulla raha siirtyy kaverille pelkän puhelinnumeron perusteella reaaliajassa - pärjäät siis käytännössä ilman käteistä kaikissa tilanteissa, myös noutaessasi tekemääsi nettikirppislöytöä. Näin ei edes tarvitse edes ”kilauttaa kaverille” tiedustellakseen tilinumeroa.

Mobiilisovelluksen viivakoodinlukija on kyllä äärimmäisen kätevä keksintö, mutta vieläkin kätevämpi tapa maksaa laskut on automaattinen e-lasku – näin laskut menevät automaattisesti maksuun eräpäivänä tililtäsi ilman mitään erillistä puljailua tai häslinkiä, paperilaskut jäävät historiaan ja luontokin samalla kiittää.

Pankkikortin lähimaksu tosiaankin säästää sekä omaa mutta myös muiden aikaa. Tiesitkö että vastaava ominaisuus on meillä OPlla mahdollista saada myös suurimpaan osaan Android-puhelimista? Voit siis ostaa palautusjuoman iltalenkin yhteydessä ex-tempore, vaikka pankkikortti olisikin jäänyt kotiin.

Verkko-ostoksissa maksu taas kannattaa tehdä kortin luotto-ominaisuudella parhaan turvallisuuden takaamiseksi – tässä asiassa ei kannata luottaa edes 50:50 –todennäköisyyteen vaan pelata varman päälle. Ostoturvaetumme muuten päivittyvät vuonna 2018 entistä paremmiksi ja kattavammiksi omistaja-asiakkaillemme. Ostoksia on mahdollista maksaa monissa verkkokaupoissa myös Pivo-sovelluksemme avulla ilman pankkitunnusten pläräilyä tai korttitietojen antamista. Yksittäisenä esimerkkinä mainittakoon Facebook messengerissä toimiva Kotipizzan kotibotti, jonka avulla pizzan tilaaminen ja maksaminen ei voi enää helpottua.

Arkisien pankkiasioiden sujuvoittamiseksi voi kysyä apua yleisöltä tai tässä tapauksessa omasta pankista. Se onnistuu nykyään monista kanavista, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Kirjoittaja: Topi Kokkonen

Twitter: @TopiKokkonen

Kirjoittaja on vaimonsa tekemien nettikirppisostosten noutaja, joka ei myönnä juovansa palautusjuomia eikä syövänsä pizzaa. Toimin myös asiakkuusjohtajana OP Pohjois-Savossa.