Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja on tuonut vuosien aikana paljon hyötyä ja iloa yhdistyksille sekä nuorille. Kampanjan 9. vuosi starttaa koko helmikuun kestävällä yhdistyshaulla. OP Pohjois-Savolle tämä on kampanjan 5. kesä ja tarjoaa palkkatukea yhdistyksille yhteensä 40 000 euroa.

Jos hakeminen mietityttää, niin tutustu meidän vinkkeihimme päätöksenteon tueksi! Varmista myös tarvitseeko asia käsitellä yhdistyksen kokouksessa ennen lahjoituksen hakemista.

Selkeä ohjeistus ja aikataulu

Kesäduunikampanja etenee selkeän ohjeistuksen ja sovitun aikataulun mukaan. Yhdistyksellä ei myöskään tarvitse olla aikaisempaa kokemusta työllistämisestä, sillä ohjeet auttavat nuorten työllistämisessä.

Rahallinen tuki

Moni yhdistys ei pysty tarjoamaan kesätöitä ilman taloudellista tukea ja meillä ei ole mahdollisuutta palkata 100 kesätyöntekijää. Siksipä olemme iloisia tästä yhteistyöstä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Tuki on 400 € / per nuori.

Arvojen mukainen toiminta

Kampanjan avulla kannamme yhteiskuntavastuuta hyvässä yhteistyössä yhdistysten kanssa. Nuoret oppivat yleishyödyllisiä taitoja ja pääsevät tutustumaan työelämään. Nuorten näkemykset voivat kehittää myös yhdistysten toimintaa. Osuuspankissa meitä ohjaavat arvot; ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen.

Vastuullisen kesätyön periaatteista voit lukea täältä.

Vaihtelevat työtehtävät

Yhdistys voi palkata nuoren, vaikka mihin tehtävään! Nuori voi tulla remonttiapulaiseksi, ohjaajaksi, asiakaspalvelijaksi tai tekemään yhdistyksen sosiaalista mediaa. Riippumatta työtehtävästä, nuori varmasti arvostaa saatua työtä ja uutta työporukkaa.

Aktiivisuus

Saadakseen paljon hyviä työhakemuksia, tulee yhdistyksen aktivoitua myös omissa kanavissaan. Nuorelle ei tärkeintä ole vain palkka, vaan oikea työkokemus, minkä vuoksi kannattaakin haastatteluissa muistuttaa vapaaehtoistyön tuomasta kokemuksesta. Kampanjan avulla yhdistys voi saada itselleen työntekijöitä myös talvikaudelle. Aktiivinen toiminta niin yhdistyksen kuin nuoren puolesta voi osoittautua avoimeksi tulevaisuudeksi!

Jatkuvuus

Palautteissa on vuosien mittaan käynyt ilmi toive kampanjan jatkuvuudesta. On hienoa, että saamme jatkaa Pohjois-Savossa jo viidettä kesää tätä kampanjaa yhdistysten kanssa. Laitetaan hyvä kiertämään, joten lähetä hakemus saadaksesi lahjoituksen. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja kampanjasta

Vuoden 2020 yhdistysten edustajien ajatuksia kampanjasta

Vastuullisen kesätyön periaatteet

Siirry OP Pohjois-Savon etusivulle