Muuta evästeasetuksiasi

Syksyn 2019 aikana OP Pohjois-Savoon liittyi vajaat pari tuhatta uutta omistaja-asiakasta ja lahjoitussummaksi muodostui 18 610 euroa. Kampanjaan kuuluu olennaisesti se, että pankin omistaja-asiakkaat saavat itse ehdottaa ja äänestää lahjoituskohteita.

– Tehtävämme on tuottaa hyvinvointia omistaja-asiakkaillemme sekä toimintaympäristöllemme. Omistaja-asiakas tekee hyvää -kampanjan kautta toteutamme pankin yhteisöllistä roolia yhdessä omistaja-asiakkaiden kanssa, OP Pohjois-Savon varatoimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen avaa pankin perustehtävää.

– Joka vuosi nousee esiin paljon eri kohteita, mutta erityisesti lapsiin ja nuoriin sekä vanhempaan väestöön kohdistuvat ehdotukset ovat aina olleet hyvin suosittuja, Vepsäläinen paljastaa.

Vuoden 2019 äänestyksessä kaksi teemaa sai lähes yhtä paljon ääniä; vähävaraisten lapsiperheiden liikunta- ja harrastetoiminnan tukeminen sekä vaikeuksissa olevien lapsiperheiden tukeminen. Lopulta lahjoitus jaettiin näitä kahta teemaa edustavien toimijoiden kesken.

Harrastuksen merkitys lapsen ja nuoren kehitykselle on suuri

Pohjois-Savon Liikunta edistää pohjoissavolaisten hyvinvointia liikunnan ja urheilun avulla. Yhdistyksen toiminnan painopisteitä ovat lasten ja nuorten liikunta, aikuisten liikunta, elinvoimainen seuratoiminta sekä kuntayhteistyö.

Erityisesti lasten ja nuorten liikunnan tasa-arvoisuus on ollut viime vuosina puheenaiheena ja otsikoissa. Harrastustoiminta on yksi keskeisimpiä asioita, mitä lapset ja nuoret tarvitsevat kehittyäkseen. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta harrastuksiin vähävaraisuuden vuoksi.

– Kun vuonna 2017 järjestömme täytti 20 vuotta, mietimme mitä näkyvämpää ja pysyvämpää voisimme tehdä juhlavuoden kunniaksi. Syntyi Pohjois-Savon Liikunta ry:n Juhlarahasto, joka on perustettu tukemaan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamista, kertoo Pohjois-Savon Liikunnan aluejohtaja Risto Kovanen.

Juhlarahasto on saanut toimintansa alusta lähtien lahjoituksia, joilla on pystytty vuosittain tukemaan noin 20 perheen lasten ja nuorten liikunnan harrastamista. Juhlarahaston kummina toimii Iivo Niskanen.

– Omistaja-asiakas tekee hyvää -kampanjan 4000 euron lahjoitus on Juhlarahaston historian toiseksi suurin. Se on merkittävä summa, jolla pystymme tukemaan perheitä noin vuoden ajan, Kovanen iloitsee.

Tuki jakautuu ympäri Pohjois-Savoa kaikkien kuntien alueelle ja tasaisesti eri lajeihin, esimerkiksi jalkapalloon, sirkukseen, voimisteluun, taitoluisteluun ja pesäpalloon. Tuella katetaan liikunta- ja urheiluseurojen kausimaksuja sekä hankitaan liikuntavälineitä. Kovasen mieleen onkin jäänyt ikionnellinen hetki nuoren jalkapalloilijan kanssa.

– Pystyimme hankkimaan rahaston kautta innokkaalle harrastajalle uudet jalkapallokengät. Kyllä se oli sykähdyttävä kokemus hakea ne yhdessä kaupasta.

Tavoitteena tarjota iloa ja mukavia muistoja

Kuopion Ensikotiyhdistys ry on toiminut lasten ja perheiden hyvinvoinnin tukena vuodesta 1946 lähtien. Ammattilaisten lisäksi yhdistyksen toiminnassa on mukana noin 60 aktiivista ja koulutettua vapaaehtoista. Yhdistyksen visio ”Jokainen on turvassa” kuvaa hyvin yhdistyksen toimintaa.

– Tuemme odottavia ja vauvaperheitä, kun vauva valvottaa, vanhemmat ovat uupuneita tai heillä on pulmia mielenterveyden tai päihteiden kanssa. Lisäksi tuemme silloin, kun perheessä on erotilanne. Myös lähisuhdeväkivaltaa kokeneet saavat meiltä apua. Perjantaisin meillä on vauvaperheille avoin perhekahvila, kertoo Ensikodin johtaja Kaisa Keinänen.

Ensikodissa tunnelma oli katossa, kun tieto lahjoituksesta tuli julki. Koska yhdistyksessä työskennellään erityisesti haavoittuvissa asemissa elävien lasten ja perheiden parissa, on lahjoitus tarkoitus käyttää yhteisiä mukavia muistoja tarjoavaan toimintaan.

– Lahjoituksella pystymme tarjoamaan kaikille lapsiperheille uusia elämyksiä ja yhteisiä hetkiä. Haluamme tarjota jotain sellaista, mitä meidän olisi muuten vaikea järjestää, Keinänen pohjustaa.

– Järjestämme kaikille avoimen lastenjuhlan, kun kokoontumiset ovat jälleen turvallisia. Tällaiselle iloa tuovalle yhteiselle tapahtumalle on varmasti tarvetta.

​Vuoden 2019 Omistaja-asiakas tekee hyvää -kampanjan hyväntekeväisyyspotti jaettiin seuraaville toimijoille:

• Pohjois-Savon Liikunta ry:n Juhlarahasto, 4 652,50 €

• Pelastakaa Lapset ry:n toiminnassa mukana olevien Pohjois-Savon alueen lapsiperheiden liikunta- ja harrastustoiminnat, 4 652,50 €

• Kuopion Ensikotiyhdistys ry, 4 652,50 €

• Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry, 2 326,50 €

• Lapsen Kengissä ry (Varkaus), 2 326,50 €

​– Lahjoitukset ovat osa pankin vastuullisuutta ja yhteisöllistä toimintaa. Mielestäni niiden merkitys on hyvin suuri. Olen iloinen myös omistaja-asiakkaiden puolesta, jotka pääsevät kampanjan siivellä mukaan tekemään laajasti hyvää, OP Pohjois-Savon Mikko Vepsäläinen kiteyttää.

​Uusi Teemme yhdessä hyvää -lahjoitushaku käynnissä marraskuun ajan

OP Pohjois-Savon hallitus on myöntänyt haettavaksi lahjoituksia yhteensä 15 000 eurolla. Teemme hyvää yhdessä -lahjoitushaku on käynnissä 30.11.2020 saakka. Lahjoitusta voi hakea pankin toimialueella toimiva yleishyödyllinen yhdistys, säätiö tai toimia.

Tutustu ja hae Teemme yhdessä hyvää -lahjoitusta

Lue lisää OP Pohjois-Savon yhteisöllisestä toiminnasta

Tutustu muihin pohjoissavolaisiin juttuihin OP Mediassa

Siirry OP Pohjois-Savon verkkosivuille

Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran 24.11.2020