Ensimmäisellä kerralla kierrettiin eri mittaisia ratoja Kangaslammin koulun ympäristössä. Samalla tutustuttiin karttaan ja karttamerkkeihin, sekä harjoiteltiin kartan suuntaamista. Seuraavilla kerroilla siirryttiin metsän puolelle, jossa ratoja kierrettiin ikäryhmien mukaan ohjaajien neuvoessa samalla.

Niiden jälkeen oli suunnistusharjoituksen pituudesta riippuen tarjolla pieniä tehtäväpisteitä ja pelejä, joissa harjoiteltiin suunnistustaitoja, kuten kompassin käyttöä ja karttamerkkejä. Parilla kerralla päästiin myös juoksemaan leimausrataa, jossa harjoiteltiin Emit-kortin käyttöä, ja pyrittiin mahdollisimman nopeaan aikaan.

Hippo-suunnistuskoulu päättyi Paloisvuorelle, jossa suunnistajat saivat itse valita kierrettävän radan oman tasonsa mukaisesti. Maalissa kaikki vielä palkittiin mitaleilla ja tarroilla.

Alina Joutsenkoski oli jo toista kesää mukana Hippo-koulussa.

Lapsille Hippo-koulu oli mieleinen. Aleksi Halonen, 8v, kertoo viihtyneensä hyvin ja oppineensa esimerkiksi karttamerkkejä. Alina Joutsenkosken, 7v, mielestä parasta oli karttamerkkidomino ja muut pelit. Suosikkipaikakseen hän valitsi nopeakulkuisen ja selkeän Kangaslammin koulun maaston.

Leikatusta kartasta yhdisteltiin kokonainen.

Hippokoulu oli opettavainen myös huoltajille. 
- Olen päässyt itsekin oppimaan uutta ja kivaa on ollut. Ohjaajat ovat myös mukavia ja opetus hyvää, sanoo Anna-Marie Joutsenkoski