Viime kesänä Iisalmessa käynnistynyt KaaKau Oy:n mobiilisovelluspohjainen kaupunkipyöräjärjestelmä tuo modernin, ekologisen ja terveyttä edistävän tavan liikkua. Hyvien arvojen lisäksi kaupunkipyörät edistävät nuorten työllistymistä, sillä kahden paikallisen nuoren perustama yritys Kampipojat Ny vastaa pyörien huollosta ja tasauksesta.

Laadukkaat pyörät ja helppokäyttöinen sovellus takaavat tyytyväisen pyöräilijän

Pyörät on sijoitettu useammalle eri asemapaikalle ja pyörän saa käyttöönsä lataamalla Donkey Republic -sovelluksen. Vuokrahinta riippuu käytettävästä ajasta, esimerkiksi puolen tunnin ajoaika maksaa 1,50 euroa. Enemmän pyöräilevän kannattaa hyödyntää kuukausijäsenyyttä. Sovelluksen avulla käyttäjä näkee vapaiden pyörien sijainnit sekä avaa ja lukitsee valitun pyörän älylukon. Samaa sovellusta voi hyödyntää muissakin kaupungeissa, joissa on käytössä Kaakaun tai Donkey Republicin kaupunkipyöräjärjestelmä.

-Palvelumme vahvuus on aina ollut laadukas pyörä ja helppoa käyttökokemus. Haluamme, että kynnys ottaa pyörä käyttöön on mahdollisimman matala, joten rekisteröityminen sovellukseen tapahtuu vain muutamassa minuutissa. Sen kun lisää puhelinnumeron, sähköpostin ja maksukortin tiedot. Tärkeintä on kuitenkin itse pyöräily. Tämän takia pyörämme on laadukas, kaupunkipyöräkäyttöön suunniteltu menopeli, jolla on mukava polkea. Palautteen perusteella juuri näissä ollaankin onnistuttu, iloitsee KaaKau Oy:n toimitusjohtaja Aleksanteri Repo.

Kaupunkipyörät edistävät älykästä ja kestävää liikkumista, ne tuovat vähähiilisen vaihtoehdon autoilulle, niin työmatkoilla kuin vapaa-ajallakin sekä kannustavat liikkumaan. Hiljaisen koronakevään jälkeen on kesä- ja heinäkuussa pyörien käyttö piristynyt. Iso osa ajoista on muutaman kilometrin pyrähdyksiä ja kestävät noin 15 - 30 minuuttia.

Revon mielestä Iisalmi on juuri sopivan kokoinen kaupunki polkupyörän vaivattomaan arkikäyttöön ja turisteille nähtävää riittää keskustassa ja ulkopuolellakin. Pyörä sopii kulkuvälineenä mainiosti kiertelyyn ja paikkoihin tutustumiseen.

-Yhteiskäyttöpyöräily on hauska tapa liikkua ja välillä on kiva ottaa "turistipyörä" alle omassa kotikaupungissa. Näkee tuttuja kulmia vähän eri näkökulmasta kuin vaikkapa autoillen. Pyöräily on ekologisuuden lisäksi korona-aikana turvallinen tapa liikkua. Paikallisten nuorten perustaman Kampipojat NY:n kanssa on tosi mukava tehdä yhteistyötä. Reippaat ja yritteliäät pojat ovat hieno esimerkki iisalmelaisesta tekemisen meiningistä.

OP:n oranssit kaupunkipyörät värittävät Iisalmen katukuvaa

Myös paikalliset Osuuspankit haluavat edistää ja tukea Iisalmen kaupunkipyörissä yhdistyviä arvoja - ekologisuus, hyötyliikunnan ja nuorten työllistymisen edistäminen. OP Pohjois-Savon ja OP Ylä-Savon logot vilahtavat tänä kesänä kaupunkipyörissä. OP:n omistaja-asiakkaat saavat kertavuokran yhteydessä tunnin maksutonta pyöräilyaikaa. Tarkemmin edusta ja etukoodin saat OP-mobiilista.

Turistit ja kaupunkilaiset voivat ajella kaupunkipyörillä elokuun loppupuolelle saakka, jonka jälkeen ne siirtyvät YSAO:n, Savon ammattiopisto Sakkyn sekä Savonian opiskelijoiden ja henkilökunnan maksuttomaan käyttöön.

Lisätietoja Iisalmen kaupunkipyöristä ja Donkey Republic-sovelluksesta

Tutustu kesäisiin OP Pohjois-Savon omistaja-asiakkaan etuihin

OP Pohjois-Savon verkkosivut

Katri Saarelainen

viestintä- ja markkinointipäällikkö, OP Pohjois-Savo