Nuoret työllistyvät kesän aikana pankin toimialueella toimiviin yhdistyksiin muun muassa apuohjaajaksi kuvataidekouluun ja eri urheiluseuroihin, puutarha- ja pihatöihin, yhdistysten valokuvien digitointitehtäviin sekä lipunmyynti- ja kesäkahvilatehtäviin.

Yhdistykset toimivat työnantajina ja pankki puolestaan mahdollistaa kesätyöt maksamalla yhdistyksille palkkatukea. Tämä on yksi tapa toteuttaa OPn yhteisöllistä roolia, auttaa nuoria saamaan työkokemusta, tukea kolmannen sektorin toimintaedellytyksiä ja edistää oman toimialueen toimeliaisuutta.

Yksi kampanjan kautta kesätyöpaikan tarjoavista yhdistyksistä on Kuopion Reipas ry. Aktiivinen urheiluseura järjestää Kuopiossa ympärivuotista lasten, nuorten, veteraanien, kilpa- ja huippu-urheilijoiden sekä kuntoilijoiden yleisurheilupohjaista toimintaa ja valmennusta. Seura tuottaa myös erilaisia liikuntapalveluita sekä järjestää tapahtumia ja kilpailuja kuten elokuussa yhteistyössä pankin kanssa järjestettävät Hippo-kisat.

Seuran toiminnanjohtaja Jonna Kettunen iloitsee lisäkäsiparista, jonka he saavat pankin kampanjan kautta seuran eri tehtäviin.

  • Seuramme arvoihin kuuluu muun muassa se, että tuemme nuoria työllistymään ja samaan kokemuksia työelämästä. Tämän vuoksi on hienoa mahdollistaa nuorelle kesätyöpaikka ja näyttää hänelle millaista on työskennellä urheiluseurassa, Kettunen kertoo.

-Oli ilo huomata, että työ urheiluseurassa kiinnostaa nuoria. Saimme paljon hakemuksia ja kesätyöntekijäksi nuoren, joka on hyvin liikunnallinen, iloinen ja reipas sekä valmis ottamaan vastaan erilaisia työtehtäviä. Päivittäinen työ urheiluseurassa on monipuolista ja vaatii tekijältään aktiivisuutta sekä kykyä hypätä useampaan rooliin päivän aikaan - toimistotyöstä urheilukentälle vetämään lasten yleisurheilukoulua, Kettunen jatkaa.

OP Ryhmän Kesäduuni-kampanjaan osallistuu valtakunnallisesti yli 50 osuuspankkia. Yhteensä yli 1200 nuorta saa kesätyöpaikan kampanjan kautta, ja pankit lahjoittavat yli 500 000 euroa palkkatukena yhdistyksille nuorten työllistämiseen.