Haastattelin kolmea kesätyöntekijää pankkimme eri konttoreilta. Kaikki haastateltavat nuoret työskentelevät erilaisissa työtehtävissä. Haastateltavaksi päätyivät Krista, Ella ja Henri. Ella ja Henri ovat työskennelleet pankissamme jo viime kesänä ja Kristalle tämä kesä OP Pohjois-Savossa on ensimmäinen.

Kysyin haastateltavilta seuraavat kysymykset:

− Miksi kiinnostuit hakemaan töitä OP Pohjois-Savosta?

− Onko finanssiala ollut jo pitkään haaveenasi ja oletko työskennellyt meillä aikaisemmin?

− Mitä kesätyötehtäviisi kuuluu?

− Millaisia odotuksia sinulla on kesätöiltä ja millainen OP on mielestäsi työnantajana?

− Mikä sinusta tulee isona?

Krista Hänninen, 24-vuotias rovaniemeläinen, kotoisin Kuopiosta

− Työskentelin alkukevään Pohjolan Osuuspankissa Rovaniemellä ja työskentely siellä oli mukavaa. OP:lla on hyvä tekemisen meininki ja siksi olikin luontevaa hakea kesätöitä entisestä kotikaupungistani saman organisaation alta.

− Suoranaisesti finanssialalla työskentely ei ole ollut aina haaveenani. Elän urani etenemisen suhteen ajatuksella, että elämä tuo tullessaan erilaisia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, eikä sitä tarvitse etukäteen puhtaaksi kirjoittaa. Puolivuotta finanssialalla työskennellessä en missään nimessä poissulje tulevaisuuden uranäkymiä finanssialalla.

− Kesätyötehtäviini kuuluu pankkimme lakimiesten avustaminen toimeksiannoissa, lähinnä perhe- ja perintöoikeudellisissa asioissa. Lisäksi työtehtäviini kuuluu yhteistyö toimeksiantoihin liittyen muun muassa verohallinnon ja maistraatin kanssa. Olen yhteydessä pankkimme asiakkaisiin, kun he tarvitsevat lakimiestemme palveluita. Tehtävänäni on kartoittaa asiakkaiden tarpeet juridiselle avulle ja tämän jälkeen mahdollisesti varata aika pankkimme lakimiehelle.

− Uskon ja toivon, että kesätyö kehittää juridista osaamistani tällä oikeudenalalla käytännön läheisesti. Tässä kesätyössä on aineksia koko kesän mittaiselle oppimisprosessille. Joka päivä oppii uutta. Työnantajana OP on reilu ja työntekijöitä kohdellaan erityisen hyvin. Täällä työntekijöihin luotetaan ja meille annettaan vastuuta sopivassa suhteessa. Voin itse myös allekirjoittaa OP:n arvot, joita työssämme toteutamme joka päivä.

− Opiskelen oikeustiedettä Lapin yliopistossa. Tavoite ja määränpää on siis tulevaisuudessa valmistua juristiksi.

Krista Hänninen on kesätöissä palveluneuvojana Kuopion konttorilla lakipalveluissa.

Ella Komulainen, 20-vuotias oululainen, kotoisin Iisalmesta

− Työskentelin jo viime kesänä OP Pohjois-Savon Iisalmen konttorilla. Pidin työstäni niin paljon, että päätin hakea tänäkin vuonna uudelleen.

− Finanssiala on kiinnostanut minua jo pitkään. Viimekesäinen työskentelyni OP:lla vakuutti minut, että haluan työskennellä tulevaisuudessakin tällä alalla.

− Työskentelen päivittäisten raha-asioiden parissa, sillä toimin asiakasneuvojana Iisalmen konttorilla. Työtehtäviini kuuluvat kassa- ja kuinka voin auttaa -palveluissa työskenteleminen sekä asiakkaiden palveleminen myös ajanvarauksissa.

− Odotan työltä uuden oppimista ja mahdollisuutta päästä kehittämään itseäni ja soveltamaan opiskeluissa oppimiani tietoja ja taitoja. Haluan päästä haastamaan itseäni monipuolisten työtehtävien parissa, joista saan paljon eväitä tulevaisuuden työtehtäviä varten. Mielestäni OP on luotettava ja vastuullinen työnantaja. Samaistun hyvin OP:n arvoihin eli toimimme ihmisläheisesti, vastuullisesti ja yhdessä menestyen.

− Opiskelen Oulun yliopistossa kauppatieteitä eli valmistuttuani minusta tulee kauppatieteiden maisteri. Aloitan syksyllä kolmannen vuosikurssin.

Ella Komulainen on kesätöissä asiakasneuvojana Iisalmen konttorilla kassa- ja neuvontapalveluissa.

Henri Rautiainen, 22-vuotias kuopiolainen

− Hakeuduin OP:lle töihin, koska viime kesä jätti positiivisen kokemuksen OP Pohjois-Savossa työskentelystä.

− Finanssiala on ollut mielenkiinnon kohteenani opintojen alusta lähtien.

− Kesätyötehtäviini kuuluu henkilöasiakkaiden päivittäisistä pankkipalveluista huolehtiminen sekä säästämisen ja sijoittamisen opastus.

− Uskon, että tulen oppimaan paljon lisää pankkimaailmasta. Mielestäni OP on vastuullinen työnantaja, joka kannustaa etenemisessä ja uuden oppimisessa.

− Opiskelen kauppatieteitä Itä-Suomen yliopistossa. Minun olisi tarkoitus valmistua kolmen vuoden päästä kauppatieteiden maisteriksi.

Henri Rautiainen on kesätöissä asiakasneuvojana Kuopion konttorilla ja työskentelee päivittäisten raha-asioiden ja sijoituspalveluiden parissa.

Muuta evästeasetuksiasi

Kesäduuni OP:n piikkiin

Pankin kesätyöntekijöiden työllistämisen lisäksi OP Pohjois-Savo on mukana Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa, jossa pankki tarjoaa työnantajana toimivalle yhdistykselle tuen nuoren työllistämiseksi. Pankin tuella toimialueen yhdistykset voivat tarjota 100:lle 15–17-vuotiaalle nuorelle kesätyöpaikan.

Kun yhdistys palkkaa nuoren kahdeksi viikoksi, OP maksaa yhdistykselle nuoren 400 euron palkan. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla nuoret saavat arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten tutustuessaan työelämään. Omalla työllä ansaittu raha opettaa nuorille taloudenhallintaa ja työkokemuksen karttuessa nuoret työllistyvät mahdollisesti paremmin seuraavina kesinä.

OP Pohjois-Savon kotisivut

OP Pohjois-Savo Facebookissa

Kesäduuni OP:n piikkiin