• Olen pääasiassa skannannut valokuvia. Tänään siivosin salia juhlia varten, Milla kertoo.

Työkokemuksen lisäksi Milla on saanut kuulla aimo annoksen kylän historiaa. Kesäkuun lopulla vuorossa on rippileiri. Tiedossa on myös toinen kesätyö.

  • Menen heinäkuussa S-markettiin kahdeksi viikoksi.

Milla iloitsee työpaikoistaan. Palkasta hän aikoo laittaa puolet säästöön.

Kylän historiaa on digitalisoitu jo paljon, mutta työ on hidasta. Kuvia on tuhansittain ja niitä myös tekstitetään. Kuviin liittyvien tietojen etsiminen vie myös aikaa.

  • Kesätyöntekijän työpanos on meille tärkeä. Nyt saadaan satoja uusia kuvia digitaaliseen muotoon, kertoo kerhoa vetävä Teemu Hynninen.

Kuvat on järjestelty tietokoneelle aiheittain esimerkiksi tehtaista osastoittain ja urheiluseuroista lajeittain. Markku Holopainen koostaa kuvista diaesityksiä, joita näytetään erilaisissa tilaisuuksissa. Kuvia on saatu sekä kyläläisten perhealbumeista että kylän entisiltä ja nykyisiltä yrityksiltä. Viimeksi kuvia saatiin Caverionilta Leppävirralta. Kerhotoiminta on antoisaa.

  • Kivaa on ollut. Välillä juodaan kahvia ja rupatellaan. Tämä on meidän some, Markku Holopainen tuumaa.

  • Minulle tämä on dementian ehkäisyä ja yksinäisyyden karkotusta. Ei ole omat ajatukset aina päällimmäisenä, tuumaa Teemu Hynninen ja toivottaa uudet tulijat tervetulleeksi.

  • Ei tarvitse digihommia osata. En minäkään niistä paljon ymmärrä.

Kirjoittaja: Tuula Kumpulainen

Teemu Hynninen ja Milla Harakka tarkastelevat miltä kylän historiasta skannatut kuvat näyttävät.