Tapahtumaviikko 12.-18.6.2019 on vetovoimainen, tanssin harrastajia ja ammattilaisia yhteen kokoava voima, jota odotetaan ja johon halutaan tulla kauempaakin.

-Tanssin viehätys syntyy sen tarjoamasta kokonaisvaltaisesta kokemuksesta. Esityksissä saa hämmästyä ja innostua, hehkuttaa festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen, jolle tuleva kesä on viimeinen festivaalin ruorissa.

Kymmeniä tuhansia kävijöitä vuosittain tavoittava festivaali on juhlavuoden kunniaksi panostanut erityisellä tavalla ohjelmistoon. Pääesiintyjinä nähdään mm. australialainen Sydney Dance Company, unkarilaiset kokoonpanot Compagnie Pál Frenák sekä Zoltán Grecso ja Beatrix Simkó. Lisäksi vierailijoina on Dresden Frankfurt Dance Company Saksasta sekä Hofesh Shechter Company Isosta-Britanniasta. Uotinen hyvästelee yleisönsä omassa Au revoir-gaalassaan. Viisikymmentä vuotta on myös koottu yksien kansien väliin upean juhlakirjan muodossa, joka kertoo ainutlaatuisen tarinan aina festivaalin synnystä näihin päiviin asti.

Etu OP:n omistaja-asiakkaille

Pankin omistaja-asiakkaat saavat edun Dresden Frankfurt Dance Companyn esitykseen 17.6. ja 18.6. klo 18.00 Kuopion Musiikkikeskukselle. Ohjelmistossa on kolme upeaa teosta. Postgenoma ja High Breed ovat maailmaltaan kauniin epätodellisia, joissa nykytanssi yhdistyy 48nordin elektroakustiseen, iskevään ja energiseen musiikkiin. Echoes from a restless Soul on kepeämpi, klassisempi, jopa runollinen, Maurice Ravelin musiikin värittämä teos. Kesto 80 minuuttia, väliaika.

Etuhinta omistaja-asiakkaille 45€+palvelumaksu tai VIP-paketti 100 €+palvelumaksu (norm. hinta 65€+palvelumaksu tai VIP-paketti alk.120€+palvelumaksu). Lippuja lunastettaessa on todennettava oikeus omistaja-asiakasetuun kortin omistaja-asiakastunnuksesta, OP Mobiilista tai Pivosta. Maks. 6 lippua / omistaja-asiakasi, lippuja on rajoitettu määrä. Lippupisteen myymälöistä.

Lue lisää juhlavuottaan viettävästä tapahtumasta sen ohjelmistosta osoitteesta www.kuopiodancefestival.fi.

kirjoittaja Marja-Terttu Nyman-Lappalainen