Laitisen perhe on saanut Pohjola Lapsivakuutuksesta turvaa ja vaivattomuutta.

Kuopiolainen kolmen lapsen äiti Jaana Laitinen iloitsee siitä, että hän saa viedä pienet potilaansa kerta toisensa jälkeen tutulle ja luotettavalle lastenlääkärille ilman jonoja.

–On mahtavaa, että voin itse käydä vuorokauden ajasta riippumatta varaamassa netistä sen ajan, mikä meille parhaiten sopii. Ja hoitoon pääsee vieläpä nopeasti. Kävimme lääkärin luona perjantaina, ja jo tiistaina lapseni kitarisat oli leikattu, Laitinen kertoo.

Hän on ollut erityisen tyytyväinen mahdollisuuteen valita itse lasta hoitava lääkäri, jolloin sama lääkäri hoitaa lasta aina.

–Tämä palvelu mahdollistaa sen, että lapsen, hänen perheensä ja häntä hoitavan lääkärin välille syntyy hyvä luottamussuhde, Laitinen toteaa.

Pohjola Lapsivakuutus ja siihen liittyvät palvelut tuovat turvaa.

–Vakuutusten myötä olemme saaneet paitsi nopeaa ja vaivatonta palvelua, myös tuntuvaa taloudellista hyötyä esimerkiksi lääkekorvausten muodossa, Laitinen sanoo.

Lapsivakuutuksen omavastuun saa valita, mutta yleisimmin se on 100 euroa vakuutuskaudessa, minkä jälkeen kaikki vakuutukseen kuuluvat palvelut ja kulut korvataan vakuutuksesta. Asiakas voi itse valita, kattaako lapsen vakuutus tapaturmien lisäksi myös sairaudet. Lapsivakuutus turvaa aina myös lapsen pihaleikit sekä kuntoliikunnan.

–Vakuutuksen hintaan vaikuttaa muun muassa asiakkaan valitsema turvan laajuus, ja vakuutuksen sisältö on hyvin räätälöitävissä. Maksuttoman hoidontarpeen arvioinnin lisäksi Terveysmestarin kautta saa myös korvauspäätöksen, jolloin asiakas tietää jo vastaanotolle tullessaan, kattaako vakuutus lapsen hoidon, kertoo OP Pohjois-Savon vakuutusmyyntipäällikkö Marjo Moilanen.

Vakuutuksia otetaan yhä enenevissä määrin, sillä tietoisuus vakuuttamisen hyödyistä on lisääntynyt. Finanssiala ry:n tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet OP:n asiakkaista ottaa vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen, mutta vain noin kolmannes vakuuttaa itsensä laajemmin myös sairauksien varalta.

–Syy tapaturmavakuutuksen suosioon lienee se, että se on helppo ottaa ja on usein vakuutuksena asiakkaille tutumpi. Sairaudet kattava vakuutus olisi hyvä ottaa hyvissä ajoin silloin, kun on vielä terve, sanoo Moilanen.

Myös lapsen vakuuttaminen ennen lapsen syntymää on lisääntynyt. Tällöin vakuutus turvaa niin odottavan äidin kuin syntyvän lapsen terveyden, esimerkiksi heti syntymän jälkeen havaittujen sairauksien osalta. Lapsivakuutukselle ei ole alaikärajaa, ja vakuutus on voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Teksti: Digimag/Maiju Korhonen

Kuva: Digimag/Mirka Happonen

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.