Olen vieraillut ensimmäisen kerran Kuopion jäähallissa eli tutummin Niiralan montussa KalPan viimeisellä I-divisioonakaudella 1985-1986. KalPa teki nousuaan huipputasolle ja katsomon tunnelma teki kerralla lähtemättömän vaikutuksen niin minuun kuin varmaan moneen muuhunkin KalPa-kannattajaan. Tuolloin ei tiedetty vielä mitään maksutv-kanavista tai reaaliaikaisista tulospalveluista, joten muutaman kerran kaudessa Suonenjoelta tehty pelireissu oli todellinen juhlahetki. Muistissa on edelleen myös kevään 1991 finaalit, jolloin ei – onneksi – osannut arvata, kuinka kauan seuraaviin finaaleihin menisi aikaa. 26 vuotta siinä kului, mutta tähänkin sopii sanonta: hyvää kannatti odottaa!

Kuluneen kevään aikana KalPan menestys on noussut todelliseksi kestopuheenaiheeksi: joukkueen hämmästyttävän menestyksen lisäksi kahvipöytäkeskusteluissa on käyty läpi mm. sitä, kuka on onnistunut ostamaan lipun loppuunmyytyyn kotipeliin ja kuka joutuu jännittämään peliä vaikkapa torilla, jonne nopealla aikataululla rakennettu kisakatsomo kokosi parhaimmillaan toistatuhatta katsojaa seuraamaan ottelua jättiscreeniltä. Jotain suosiosta kertoo se, että 5000 katsojan halli myytiin loppuun nopeimmillaan varttitunnissa. KalPasta on tullut yhteinen juttumme, jonka varaan on hyvä rakentaa pohjoissavolaista yhteistyötä myös jatkossa.

KalPa, Kuopio ja koko Pohjois-Savo ovat saaneet viime viikkoina erittäin paljon myönteistä näkyvyyttä: harvoin saamme nauttia tilanteesta, että valtakunnan ykkösuutinen kuullaan ja nähdään Kuopiosta. Myös KalPan yhteistyökumppanit ovat olleet esillä: yhteistyökumppaneiden mainokset mm. peliasuissa, hallissa ja netissä ovat olleet esillä enemmän kuin koskaan ja myös KalPan liput yhteistyökumppaneiden pihoissa ja katoilla on huomioitu laajasti. Moni yhteistyökumppani on ollut mukana myös vaikeampina aikoina ja nyt tälle vaiherikkaalle matkalle saatiin (toiseksi) paras mahdollinen palkinto.

Mitä tästä huikeasta keväästä sitten saadaan evääksi tulevaan: me kannattajat ja yhteistyökumppanit saimme varmasti paljon ainutlaatuisia kokemuksia ja muistoja, jotka vahvistavat yhteistyötä myös tulevaisuudessa. Suurimman hyödyn saavat ansaitusti KalPan pelaajat, valmennus ja muu organisaatio. Lisäksi tämä kevät muistuttaa toivottavasti meitä kaikkia siitä, että laadukkaalla ja pitkäjänteisellä työllä Pohjois-Savosta voidaan ponnistaa menestykseen!

Kiitos KalPa, tämä todellakin oli meidän kevät!

Mikko Vepsäläinen

Olen OP Pohjois-Savon varatoimitusjohtaja ja KalPan kannattaja kolmen vuosikymmenen ajalta.