Lasten toiminnallinen, luonnonmukainen metsätoimintapuisto Metsämansikka on perustettu 2016. Vanhamäen Hyvinvointikeskuksen pihapiirissä olevan puiston teemoina ovat metsäympäristö ja metsätalousosaaminen.

 - Puistossa voi viettää perhepäiviä, retkipäiviä ja oppitunteja tai vain nauttia luonnossa olemisesta. Puistossa on otettu huomioon lasten turvallinen liikkuminen maastossa, oppiminen ja yhdessä tekemisen riemu, Vanhamäki säätiön toimitusjohtaja Sari Granander kertoo.

Metsätoimintapuistossa on metsäympäristön lisäksi monenlaista tekemistä ja rakennelmia, kuten kiipeilytelineitä, liukumäki, tasapainoilurata, majoja ja purjeveneet. Puiston leikkipaikkavälineet ovat kotimaisen Lappsetin valmistamia.

OP Pohjois-Savo on tukenut puiston metsäkone-leikkipuistolaitteen hankintaa. Laite asennettiin nyt syyskesällä.

Innostavaa metsä- ja luonto-oppia

- Metsätoimintapuisto ei ole valmiiksi rakennettu alue polkuineen, vaan siellä on tilaa luovuudelle, kysymyksille ja omilla ehdoilla etenemiselle. Puistossa on turvallista ja innostavaa liikkua ja toimia ja täällä voi vaikkapa perehtyä retkeilyn alkeisiin. Laavulla tai kodassa voi paistaa makkarat ja nauttia eväät järvimaisemissa, Granander esittelee.

Puisto on suunnattu erityisesti päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille antamaan myönteisiä luonto- ja metsäkokemuksia sekä oppimisen ja kokemisen riemua osallistamalla lapsia erilaisiin toimintoihin.

Metsässä liikkuminen, leikkiminen ja luonnon seuraaminen parantavat lasten luontoyhteyttä ja lisäävät tietoa luonnosta, kasveista ja muista metsään liittyvistä asioista.

Kaikille avoin retkikohde

Metsätoimintapuiston avulla haluamme tarjota säätiön arvopohjan mukaisesti mahdollisuuden maksuttomaan retkikohteeseen lapsiperheille ja -ryhmille.

Puistoon ovat tervetulleita kaikki Vanhamäellä vierailevat viettämään lastensa kanssa mukavaa luontopäivää tai vaikka piknikille, Granander vinkkaa.

Puistossa käy pääasiassa paikallisia lapsia ja ryhmiä, mutta alue on myös hyvä pysähdyspaikka 9-tietä ajaville lapsiperheille. Vanhamäessä on arkisin tarjolla lounasta ja keittiöstä voi myös ostaa eväät puistoretkelle.

Vanhamäki lasten asialla

Vanhamäki säätiö edistää vaikeuksissa ja psykososiaalisen tuen tarpeessa olevien lasten, nuorten ja heidän perheidensä mahdollisuuksia hyvään ja tasavertaiseen elämään sekä turvalliseen kasvuympäristöön. 

Säätiö muun muassa tekee lastensuojelutyötä ja järjestää omistamassaan Hyvinvointikeskuksessa hyvinvointipalveluja, kuten leirejä, lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Vanhamäessä toimii myös 14-paikkainen lastenkoti. Alueen luontoympäristö on toiminnan keskeinen voimavara.

Vanhamäki työllistää 35 henkilöä. Rahoitus perustuu omaan toimintaan.

Hyvinvointikeskuksen toimintamuotoja ovat myös luomuviljely, ruoka- ja juhlapalvelut, kokouspalvelut sekä metsätoimintapuisto Metsämansikka. Alueella oleva Syke-talo soveltuu jopa 300 henkilön kokouksiin ja tapahtumiin.

Alueella on vuokralla ulkopuolinen ratsastustalliyritys, jonka ratsastusleireille Vanhamäki järjestää majoitusta ja ruokailupalveluja. Keittiö toimittaa lounasruokaa myös läheiseen päiväkotiin.

Lue lisää pohjoissavolaisia juttuja OP Mediasta

Siirry OP Pohjois-Savon verkkosivuille

Tutustu OP Pohjois-Savon vastuullisuustekoihin