Lähes jokaisella pankkimme asiakkaalla on käytössään pankkikortti, jolla käteistä rahaa voi nostaa ympäri vuorokauden automaateista. Käteisautomaattiverkoston lisäksi käteistä saa kauppaliikkeiden Osta ja nosta -palvelun kautta. Pankit ovat sopineet jo usean vuoden ajan kauppojen mm. K-kauppojen ja R-kioskien kanssa rahan nostosta ostotapahtuman yhteydessä. Tämä on palvelu laajentanut merkittävästi käteisen saatavuutta.

Selvitystemme mukaan pankissamme kassa- ja käteispalveluja käyttävien asiakkaiden määrä on laskenut kahden vuoden aikana neljänneksellä. OP Pohjois-Savon uudistumissuunnitelman mukaan pankki tarjoaa jatkossa käteispalveluita seitsemässä pankin yhdeksästä toimipaikasta. Juankosken ja Varpaisjärven konttorit muuttuisivat palvelupisteiksi ilman kassa- ja käteispalveluja. Lisäksi Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden kassapalveluiden palveluaikoja tarkastellaan. Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa kassapalveluita tarjotaan edelleen viitenä päivänä viikossa.

Käteisen rahan tarve on vähentynyt ja jatkaa vähentymistään tulevaisuudessa. Miksi pankkikortilla maksaminen käteisen sijaan kannattaa? Pankkikortin sisältämät palvelut ovat lisääntyneet. Kortit tarjoavat maksuaikaa sekä lisäturvaa ostoksille. Näitä lisäpalveluita ei saa, jos maksaa käteisellä. Erityisen suosituksi on tullut lähimaksuominaisuus, jolla asiakas voi maksaa pienet ostokset ilman tunnuslukua käyttämällä korttia maksupäätteen lähellä.

Ymmärrämme, että suunnitelma muuttaa Juankosken ja Varpaisjärven konttorit palvelupisteiksi sekä muuttaa pienempien konttoriemme palveluaikoja voisi hankaloittaa niiden asiakkaiden arkea, jotka ovat tottuneet käymään useammin konttorissa. Haluamme kuitenkin toimia tässäkin asiassa vastuullisesti. Opastamme asiakkaita löytämään sopivat ja helpot tavat hoitaa turvallisesti pankkiasioitaan myös jatkossa. Yhteistyössä onnistumme turvaamaan sinulle sujuvan arjen.

Seppo Pääkkö

toimitusjohtaja