Tavoitteenamme on, että tämän vuoden lopussa pankillamme on 80 000 omistaja-asiakasta. Toteutamme omistaja-asiakkaiden kanssa pankkimme yhteisöllistä roolia ja lahjoitamme tänä vuonna paikallisiin kohteisiin 80 000 euroa.

Vastatakseni otsikon kysymykseen; toiselle tärkeintä on omistaa pala omaa pankkia, käyttää omistamansa yrityksen palveluita ja saada siitä etua muun muassa OP-bonusten muodossa. Toiselle puolestaan merkitsee eniten mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua palveluiden kehittämiseen. Pankkimme on mukana monessa, joten välillisesti aktiivinen omistaja-asiakas on vaikuttamassa alueensa tulevaisuuteen.

Miksi on tärkeää, että kaikki perheenjäsenet ovat omistaja-asiakkaita? Koska silloin koko perhe hyötyy eniten omistaja-asiakkaille tarjotuista eduista: saa enemmän OP-bonuksia, voi hyödyntää enemmän paikallisia ja valtakunnallisia etuja. Kun perheen lapset ovat omistaja-asiakkaita, myös heidän säästöt tileillä tai rahastoissa kerryttävät perheelle OP-bonuksia.

Omistaja-asiakkuuden voi antaa myös lahjaksi. Se on erilainen lahja, joka ilahduttaa ja tuo hyötyä saajalleen pitkään. Se sopii lahjaksi ikään katsomatta esimerkiksi syntymäpäivälahjaksi kummilapselle, opinnoista valmistuvalle tai rippilahjaksi. Kun omistaja-asiakkuus on valmiina, pääsee nuori hyötymään siitä tulevaisuudessa. Esimerkiksi opiskelujen alettua opintolainan saa ilman toimitusmaksua. Etuja voi siis hyödyntää eri elämän vaiheissa.

Antti-Jussi Pitkälä

pankinjohtaja