Tänä vuonna OP Pohjois-Savo on työllistänyt useita nuoria. Alvar Kuustoselle, 21, tämä on toinen kesä pankin leivissä, mutta Sarianne Julkunen, 23, ja Joonas Kukkonen, 22, ovat ensimmäistä kesää pankkimaailman työtehtävissä. He kaikki työskentelevät asiakasneuvojina päivittäisten raha-asioiden parissa. Alvarin toimipisteenä toimii Kuopio, Sariannen Leppävirta ja Varkaus ja Joonas puolestaan työskentelee Kuopiossa sekä Suonenjoella.

Joonas opiskelee Jyväskylän yliopistossa kauppatieteitä, aloittaen syksyllä kolmannen vuoden opinnot. Pääaineenaan Joonaksella on laskentatoimi ja sivuaineena rahoitus. Rahoitus kiinnostaisi tulevaisuudessa myös työn puolesta.

- Pankkimaailma on aina kiehtonut, joten päätin kokeilla onneani työnhaussa OP Pohjois-Savoon. Olen viihtynyt todella hyvin. Työkaverit ovat mukavia ja olen päässyt olemaan paljon asiakkaiden kanssa, Joonas kuvailee.

Joonakselle OP on tullut tutuksi urheilutapahtumien kautta, sillä OP on niissä hyvin näkyvillä. Työnantajana OP Pohjois-Savo on Joonaksen mielestä hyvä ja joustava.

- Parhainta työssä on ehdottomasti työkaverit ja monipuoliset työtehtävät. Pankkityö kiinnostaa myös tulevaisuudessa, varsinkin kun nyt on päässyt kokemaan ja näkemään mitä pankissa tapahtuu.

Työn ulkopuolella Joonas käyttää aikaa kuntosalilla ja ulkoillessa. Harrastuksiin lukeutuu myös kalastus. - Tähän mennessä on ollut vähän huono syönti, mutta onneksi kesää on vielä jäljellä, Joonas toteaa.

- Parhainta työssä on ehdottomasti työkaverit ja monipuoliset työtehtävät, Joonas kertoo.

Sariannen kiinnostus hakea OP Pohjois-Savolle tuli oman kiinnostuksen ja OP:n luoman mielikuvan kautta.

- OP:lla on opiskelijoiden keskuudessa positiivinen työnantajamielikuva. OP on iso ja vastuullinen toimija, jolla on tarjota monipuolisia työtehtäviä. Saan tästä työstä arvokasta työkokemusta ja hyvän pohjan tulevaisuuteen.

Neljännen opiskeluvuoden LUT-yliopistossa aloittava Sarianne opiskelee kauppatieteitä, pääaineenaan analytiikka. Sarianne kertoo viihtyneensä töissä hyvin, eritoten huippujen työkavereiden ansiosta.

- Työyhteisö meillä on kiva ja työkavereilta saa aina apua. Tykkään työstäni, joten on mukava tulla töihin. Minut otettiin hyvin vastaan tullessani taloon toukokuussa. Parhainta työssäni huippujen työkavereiden lisäksi on asiakkaat, joiden kanssa juttu kulkee.

Vapaa-aikaansa Sarianne käyttää liikuntaan, mutta erityisesti crossfittiin, jonka hän laskeekin omaksi varsinaiseksi harrastuksekseen.

Sariannen kiinnostus hakea OP Pohjois-Savolle tuli oman kiinnostuksen ja OP:n luoman mielikuvan kautta.

Alvar oli ensimmäistä kertaa OP Pohjois-Savolla töissä kesällä 2021 ja on nyt toista kertaa asiakasneuvojan tehtävissä. Alvaria on aina kiinnostanut sijoittaminen, numerot ja rahan kanssa työskenteleminen.

- Jos miettii työpaikkaa, pankki yhdistää nämä tekijät parhaiten. Halusin pankkialalle jo pienestä asti. Olen kuullut OP Pohjois-Savosta ja OP:sta ylipäätään työnantajana paljon hyvää. Omasta mielestäni yhtiö on hyvä, luotettava ja asianmukainen työnantaja, Alvar kertoo. - Pankista on syntynyt muutenkin hyvä yleiskuva. Vastuullinen tekijä, joka on mukana monessa ja näkyy selkeästi urheilutapahtumissa ja katukuvassa.

Puolentoista kesän aikana Alvar kertoo oppineensa paljon. Työ OP Pohjois-Savossa on ollut hänelle ensimmäinen oman alan työpaikka.

- Tänä aikana olen oppinut omien työtehtävien lisäksi paljon myös asiakaspalvelutyöstä, ihmisistä sekä työelämästä. Parhainta on ollut asiakaskohtaamiset sekä työkaverit ja asiantunteva esihenkilö-työntekijä -toiminta.

Sariannen tavoin, Alvar opiskelee myös LUT-yliopistossa kauppatieteitä. Alvarin pääaine on laskentatoimi, jonka sivussa hän lukee myös yritysjuridiikkaa. Syksyllä Alvar aloittaa kolmannen eli kandivuoden opinnot. Tulevaisuuden työtä katsoen Alvar näkee, että sijoituspuoli voisi kiinnostaa. Sijoittamista hän tekee työn ulkopuolella lähes päivittäin.

Vapaa-ajalla ykkösjuttu Alvarille on purjehdus, jota hän on myös valmentanut. Monipuolinen urheilu kuuluu muutenkin Alvarin vapaa-aikaan; kesällä hän harrastaa erilaisia pallopelejä kuten padelia ja talvella hän hiihtää ja viihtyy ulkojäillä jääkiekon parissa.

Työ OP Pohjois-Savossa on ollut Alvarille hänen ensimmäinen oman alan työpaikka.


Siirry OP Pohjois-Savon etusivulle

Lue lisää pohjoissavolaisia juttuja OP Mediasta