OP Pohjois-Savon edustajisto kaudelle 2018-2021 on valittu. Edustajisto valitaan vaaleissa: jokaisella vaalikelpoisella omistaja-asiakkaalla on mahdollisuus asettua ehdolle ja äänestää. Vaalivuonna 2017 moni omistaja-asiakas halusikin saada äänensä kuuluville omistamassaan pankissa: OP Pohjois-Savon edustajiston vaaleissa 189 omistaja-asiakasta asettui ehdolle ja noin 12 600 omistaja-asiakasta äänesti. Edustajisto on OP Pohjois-Savon ylin päättävä elin ja sen jäseninä toimivat omistaja-asiakkaat. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

Edustajistossa vaikuttaminen ei kuitenkaan ole ainoa keino olla mukana pankin päätöksenteossa, vaan kaikilla omistaja-asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa helposti myös omistaja-asiakasyhteisössä. Omistaja-asiakasyhteisö on uudenlainen tapa vaikuttaa: se on digitaalinen foorumi, jossa pankki pyytää omistaja-asiakkailta mielipiteitä ja palautetta useista erilaisista asioista.

Omistaja-asiakasyhteisö avattiin tammikuussa 2018, kun omistaja-asiakkaat kutsuttiin keskustelemaan hyväntekeväisyyslahjoituksien kohteista. Omistaja-asiakas tekee hyvää -kampanjan aikana 1.7.-31.12.2017 jokaisesta uudesta omistaja-asiakkaasta kertyi 10 euroa hyväntekeväisyyslahjoituksien pottiin, jotka joka kampanjan jälkeen jaettiin erilaisiin paikallisiin, yleishyödyllisiin kohteisiin. Kokonaisuudessaan lahjoituksia jaettiin yli 20 000 euron arvosta. Omistaja-asiakasyhteisöön ja tuleviin keskusteluihin pääsee mukaan rekisteröitymällä mukaan osoitteessa uusi.op.fi/yhteiso.

Seppo Pääkkö

toimitusjohtaja

OP Pohjois-Savo

@seppo_paakko