Omistaja-asiakkaan kattavat edut

Pankin yrityspuolella ja maatila-asiakkaiden kanssa toimiva Juha Poikolainen kokee, että omistaja-asiakkuus mahdollistaa monipuoliset edut, joita OP:n asiantuntijat voivat tarjota asiakkailleen. Omistaja-asiakkuuden tärkein etu ja hyöty ovat rahanarvoiset edut, kuten esimerkiksi pankkiasioinnista kertyvät OP-bonukset.

”Bonusta kertyy esimerkiksi lainoista, säästömisen ja sijoittamisen palveluista sekä vakuutusmaksuista. Bonuskertymää voi käyttää monipuolisesti pankin päivittäisiin palveluihin, vakuutusten maksamiseen sekä esimerkiksi Private-varainhoidon kuluihin. Lisäksi omistaja-asiakas saa merkitä ja lunastaa rahastoja kuluitta”, OP Private-varainhoitajana työskentelevä Marjo Närhi kertoo.

OP:n paikalliset ja valtakunnalliset yhteistyökumppanit tarjoavat omistaja-asiakkaille tapahtumaetuja sekä alennuksia. Esimerkiksi pankin tarjoamassa Pivo-sovelluksessa on mahdollista ottaa käyttöön CityShoppari-kortti, joka tarjoaa valtakunnallisesti maksuttomia etuja eri liikkeisiin ja ravintoloihin.

”Omistaja-asiakkaan paikalliset edut liikuttavat myös mukanaan erilaisiin tapahtumiin. Itse saatan hyödyntää etuja käymällä esimerkiksi KalPan pelissä”, Juha pohtii.

Laaja-alaiset edut ovat saaneet kiitosta asiakkailta.

”On ilo huomata, että asiakkaat ovat tyytyväisiä ja hyötyvät eduista. Niistä on myös kiva kertoa asiakkaille. Mikäli kaikkia etuja ei tiedä, tai niitä ei ole vielä käytössä, pankin henkilökunnalta voi aina kysyä”, pankissa talouden kumppanina työskentelevä Jenni Tikka muistuttaa.

Omistaja-asiakkuus merkitsee yhteisöllisyyttä

Juha korostaa, että omistaja-asiakkuudessa ja pankin toiminnassa on aito tarkoitus tuottaa paikallista hyvinvointia yhdessä sairaala- ja vakuutuspalveluiden kanssa. Esimerkiksi OP Pohjois-Savo järjesti Omistaja-asiakas tekee hyvää -kampanjan, jossa lahjoitettiin kaikkien uusien omistajien jäsenosuusmaksusta osa omistaja-asiakkaiden ehdottamaan kohteeseen.

”Kohteita ja ehdotuksia oli useampi, ja se oli paikallisesti erittäin hyvä ja näkyvä kampanja”, Marjo kertoo.

Pankin omistaja-asiakkaana asiakas omistaa palan pankkia ja hänellä on mahdollisuus vaikuttaa pankin toimintaan omistaja-asiakasyhteisössä. OP:n omistaja-asiakkaan mielipiteet ja näkemykset ovat pankille arvokkaita.

”Omistaja-asiakkaat valitsevat keskuudestaan edustajiston, joka on mukana vaikuttamassa pankin toimintaan. Kun edustajisto koostuu asiakkaista, heidän tarpeitaan kuunnellaan aidosti”, Juha täsmentää.

”Etujen lisäksi omistaja-asiakkuus merkitsee yhteisöllisyyttä. Jos haluaa esimerkiksi päästä vaikuttamaan edustajistoon, kannattaa seurata tiedotusta Facebookissa ja nettisivuillamme”, Jenni lisää.

OP:n logon takana työskentelevät aidot ihmiset ja paikalliset asiantuntijat

Tammikuussa 2019 OP Pohjois-Savon omistaja-asiakasmäärä saavutti 80 000:n rajapyykin. Sen kunniaksi OP Pohjois-Savo lähetti kaikille täysi-ikäisille omistaja-asiakkailleen tekstiviestin, jossa kiitettiin asiakkuudesta ja muistutettiin myös omistaja-asiakkaalle kuuluvista eduista. Samaan aikaan TV:ssä ja suoratoistopalveluissa pyöri aiheeseen liittyvä mainos, jossa Marjo, Juha ja Jenni esiintyivät.

”TV-mainoksen kautta monet asiakkaat ja tuttavat tunnistivat paikalliset kasvot ja aidot ihmiset. Palaute mainoksesta ja tekstiviestistä on ollut pelkästään positiivista. Ensimmäisenä minut tunnistettuaan anoppi laittoi viestiä”, Juha naurahtaa.

”Samalla kampanja herätti keskustelua monipuolisista omistaja-asiakkaan eduista asiakkaiden parissa”, hän jatkaa.

Myös Jenni ja Marjo ovat saaneet asiakkailta, työkavereilta ja tuttavilta positiivista palautetta mainoksesta.

”Eräs asiakas tunnisti minut mainoksesta ja kysyi, miksi olin siinä mukana. Hänelle oli mukava kertoa, että olemme saaneet pankkiimme jo 80 000 omistaja-asiakasta”, Marjo kertoo hymyillen.

Kirjoittaja: Outi Niskanen