​OPn asiakkuus sekä vakuutuspalvelut ovat kulkeneet Elisan mukana lapsuudesta asti, jolloin hänen vanhempansa tallettivat ensimmäiset säästöt hänen tililleen. Vanhemmalla iällä Elisasta OPn asiakkuus on tuntunut turvalliselta ja luotettavalta vaihtoehdolta, sillä arjen raha-asiat ovat hoituneet OPn kanssa helposti.

Omistaja-asiakkaana opiskelijalle rahan arvoisia etuja

Pankki on ollut Elisan tukena eri elämänvaiheissa. Yliopisto-opintojen alettua Elisalle soitettiin pankista ja tarjottiin OPn omistaja-asiakkuutta. Harkinnan jälkeen hän koki omistaja-asiakkaan etujen sopivan opiskelijabudjettiin.

Elisan OPlle keskittämistä vakuutus- ja pankkipalveluista alkoi kertyä OP-bonuksia, joita hän pystyy hyödyntämään esimerkiksi vakuutusten maksamiseen sekä pankkipalvelumaksuihin. Lisäksi 18–27-vuotiaat omistaja-asiakkaat saavat 21 prosentin alennuksen lähes kaikista OPlle keskittämistään kodin ja perheen vakuutuksista.

”Pankki- sekä vakuutuspalveluista saamani alennukset ovat kyllä tosi tärkeitä, ihan opiskelijabudjetin kannalta. Opiskelijana se raha, jonka kuukaudessa saa, on aika pieni. Pienetkin alennukset ja säästöt, joita saa esimerkiksi vakuutuksista, ovat iso apu arjessa pärjäämiseen”, Elisa kuvailee saamiaan omistaja-asiakkaan etuja.

Yliopisto-opinnot merkitsivät vuokra-asunnon hankkimista Helsingistä. Elisa koki, että vuokran maksamisen jälkeen hänelle ei jäänyt tarpeeksi rahaa muihin menoihin. Hän haki OPlta opintolainaa. Opintolaina helpotti nuoren opiskelijan elämää, sillä käyttövaraa jäi myös pakollisten menojen jälkeen. Lisäksi opintolaina antoi Elisalle mahdollisuuden keskittyä täysillä opiskeluun ja opinnoissa pärjäämiseen.

OPn omistaja-asiakkaana Elisa sai opintolainan ilman toimitusmaksua. Lisäksi omistaja-asiakkaat saavat mahdolliset opintolainan nostoerän lisäykset ilman toimitusmaksua.

Pankki huolehtii asiakkaistaan myös ulkomailla

Viime kesänä Elisalle aukesi mahdollisuus lähteä kahdeksi kuukaudeksi Milanoon au pairiksi. Elisa valmistautui ensimmäiseen hieman pitempään ulkomaanmatkaansa jännityksellä ja innolla. Pakkaamisen ja muiden matkavalmisteluiden ohella hän pohti, kuinka maksaminen ulkomailla hoituisi, mikäli pankkikortti ei toimisi. Hänellä oli käytössään nuorille suunnattu Visa Electron-maksukortti.

Elisa otti yhteyttä OPn asiakaspalveluun. Hänelle oli kertynyt korkeakouluopinnoistaan yli 45 opintopistettä, joten hän sai käyttöönsä OP-Visa-kortin, jossa on maksuvaihtoehtoina credit- ja debit-puoli. Pankista kerrottiin, että Visa-maksukortit toimivat hyvin kotimaassa sekä ulkomailla. Luoton sisältävä Visa-kortti on turvana, mikäli kortin debit-puoli ei jostain syystä matkalla toimisi.

”Se toi kyllä tosi paljon turvallisuuden tunnetta matkalla”, Elisa toteaa.

Kortti toimi matkalla erinomaisesti, eikä ongelmia ollut. Matkan jälkeen Elisalla on edelleen sama Visa-kortti käytössään. Iltaisin television ääressä on mukavaa katsoa Netflixiä, ja suoratoistopalvelun maksu hoituu kätevästi suoraan kortin luoton puolelta.

Pankki- ja vakuutusasiat hoituvat sujuvasti keskittämällä palvelut

​Elisa pitää tärkeänä sitä, että keskittämällä kaikki pankki- ja vakuutuspalvelut samaan paikkaan asiointi on sujuvaa verkossa sekä mobiilissa. Pankki- ja vakuutusasioista pysyy hyvin ajan tasalla, sillä verkkopankin yhdellä sisäänkirjautumisella on helppo tarkistaa tilitapahtumat, opintolainan korot sekä vakuutusten tiedot.

Elisalla on käytössään matka-, henkilö- ja kotivakuutus. Verkkopankista näkee kätevästi myös esimerkiksi vakuutuksen voimassaolon.

”Tiedän, että matkavakuutus on voimassa, jos päätän lähteä vaikka reissuun risteilylle kaverin kanssa. Minun ei tarvitse miettiä sitä, että pitäisi alkaa soittelemaan tai etsimään, mistä vakuutuksen ottaa tai että onko se voimassa”.

Pankki- ja vakuutusasioinnissa Elisa korostaa hyvää ja sujuvaa palvelua, jota hän on poikkeuksetta aina saanut. Vaikka pankki- ja vakuutusasiat eivät olisi niin tuttuja, asiointi on hoitunut mutkattomasti. ”Minulle on kerrottu asioista ja minua on kuunneltu. Se on tärkeää”, Elisa tiivistää.

OP Pohjois-Savon omistaja-asiakkaalle Elisalle omistaja-asiakkuudesta on ollut huomattavaa etua opiskeluaikana.