Tunnelmat joukkueessa ennen kauden alkua olivat odottavat, mutta samalla luottavaiset. Kesän harjoittelu sujui hyvin ja tekeminen keskittyi pitkälti niihin asioihin, joita uuden sarjatason vaatimukset joukkueelle asettavat. Pelaajisto otti uuden haasteen loistavasti vastaan, ja on tehnyt töitä isojen työrukkasten kanssa. Nuoret omat lupaukset ovat ottaneet paikkansa joukkueesta, ja heidän intoaan on ollut todella hienoa seurata, kertoo SB Welhojen toiminnanjohtaja Panu Lappi.

-Hyppäys Divarista Liigaan tuo mukanaan myös uudet vastustajat. Liigakentillä vastaan tulevat - ei pelkästään Suomen, vaan samalla myös maailman parhaat pelaajat. Samalla Welhojen asema muuttuu Divarin suosikeista Liigan haastajiin, Lappi jatkaa.

Kuopiossa salibandyottelut pelataan Kuopio-hallilla. Parhaimmillaan viime kaudella ottelut houkuttelivat paikalle yli 900 henkisen yleisön. Tulevalla kaudella sarjanousun myötä kiinnostus kuopiolaisen salibandyyn on ollut edelleen kasvussa.

-Salibandyn suosion taustalla on etenkin otteluiden viihdyttävyys – kyseessä on maailman nopein pallopeli. Salibandy on vahvasti myös taitopeli, jossa esimerkiksi mailarikkeet ovat kiellettyjä, jolloin pelaajien taito nousee esille. Welhojen paikallista suosiota selittänee myös joukkueen omavaraisuus, sillä joukkue koostuu lähes täysin kuopiolaisista ja Kuopion lähikuntien kasvateista. Tämän myötä joukkueeseen on helppo samaistua, Lappi kertoo.

OP Pohjois-Savo tukee koko Pohjois-Savon alueella useita erilaisia urheiluseuroja: edustus- ja juniorijoukkueiden toimintaa eri lajeissa. SB Welhojen kanssa yhteistyötä on tehty jo vuosia. OP Pohjois-Savon omistaja-asiakkaat pääsevät tänä vuonna seuraamaan Welhot-LASB omistaja-asiakkaan etuhinnalla 13.12 Kuopio-hallilla klo 18.30 kaksi omistaja-asiakasta yhden hinnalla.

-Seurassa on tällä hetkellä n. 850 jäsentä, joista n. 600 on junioreita. Toimintaa on niin pojille kuin tytöillekin kilpa- sekä harrastetasoilla. Nuorimmat harrastajat ovat 3-vuotiaita. Salibandyharrastus soveltuu lapsille ja nuorille, koska kynnys aloittamiselle on pieni; harrastus ei vaadi isoja satsauksia esimerkiksi varusteisiin, vaan alkuun pääsee kohtuullisin kustannuksin. Salibandyharrastuksessa on muiden joukkuelajien tavoin vahvasti mukana myös sosiaalinen aspekti, eli joukkuekaverit ja yhteisöllisyyden tunne. Yhteistyökumppaneidemme avulla seura kykenee ylläpitämään ja kehittämään toimintaansa, sekä huolehtimaan siitä että harrastamisen kustannukset pysyvät harrastajille kohtuullisina, Lappi kertoo.

Kuva: Jari Turunen