Aikaisemmin koripalloseurat olivat hyvin aktiivisia Kuopion lisäksi kaikissa ympäristökunnissa – myös Linkki on aikoinaan ollut hyvin lähellä Suomen pääsarjaan nousua miesten puolella ja naisissa on ollut edustusjoukkue aina viime kauteen saakka. Tällä hetkellä linkissä koripalloa harrastaa ja harjoittelee Linkissä reilut 100 jäsentä. Lisäksi siilinjärveläisen Esabin kanssa seura tekee kiinteää yhteistyötä tarjoten yhdessä alueiden nuorille joukkueen kaikissa ikäluokissa tytöissä ja pojissa.

-Linkin johtokunta on linjannut toimintaperiaatteeksemme olla juniorityöhön keskittyvä aktiivinen koripalloseura. Haluamme olla mukana tämän päivän harrastustoiminnassa urheilullisesti sekä toiminnallisesti. Päämäärämme on vakiinnuttaa seuramme toiminta tasaisesti kehityttävälle uralle, seuran puheenjohtaja Jussi Hämäläinen kertoo.

-Yhteistyö OP Pohjois-Savon kanssa tukee paikallisuuttamme ja halua kestävään toimintaan. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden harrastaa koripalloa vauvasta vaariin eri tasoilla. Linkissä harrastamisen tason saa jokainen päättää itse – me pidämme tärkeänä jokaista harrastajaa yksilönä. Meillä voi osallistua kilpailutoimintaan, käydä harjoituksissa tai pelailla höntsävuorolla, Jussi jatkaa.

OP Pohjois-Savo tukee koko Pohjois-Savon alueella useita erilaisia urheiluseuroja: edustus- ja juniorijoukkueiden toimintaa monenkirjavissa lajeissa. Paikallisen toimintaympäristön hyvinvoinnin kasvattaminen kuuluu OP:n perustehtävään. Linkissä on tärkeää, että toiminta täyttää matalan kynnyksen harrastuksen kriteerit ja kuukausimaksu on kaikissa harrastusryhmissä alle 50 € kuukaudessa. OP Pohjois-Savon yhteistyön avulla on luotu tukimalli, jolla jokainen kuopiolainen nuori voi halutessaan harrastaa koripalloa.

-Seurassamme kaikki joukkueet laativat toimintasäännöt ja jokaisen joukkueen säännöissä päihteiden käyttö ja kiusaaminen ovat kiellettyä. Koripallo on yksi laajimmalle levinnyt palloilulaji maailmassa ja nyt Kuopiossa koripallo ja Linkki yhdistää erilaisia nuoria: monikulttuurillisuus ja erilaisuus ovat rikkaus Linkissä, Jussi kertoo.