Tänä kesänä Hippo-kisoissa OP Pohjois-Savon ja yhteistyökumppaniurheiluseurojen kanssa liikkui yli 1500 lasta. Hippo-kisojen perinteisiin kuuluu, että kaikki lapset saavat osallistumispalkinnon, ja lisäksi isompien kisaajien sarjojen parhaat palkitaan kultaisin, hopeisin ja pronssisin Hippo-mitalein. Kisakuntoa pidetään yllä pienen välipalan voimin.

Leppävirran Hippo-juoksut päättivät keskiviikkona 29.8.2018 OP Pohjois-Savon vuoden 2018 Hippo-kisakauden aurinkoisessa säässä. Leppävirran Hippo-juoksut OP Pohjois-Savon kanssa järjesti Leppävirran Viri. Yhteistyössä kisoja on järjestetty jo yli kymmenen vuoden ajan. Kaikkiaan maaliin tulleita juoksijoita Leppävirralla oli ennätyksellisesti 224 lasta.

-Hippo-kisoissa on parasta liikunnan ilo: lapset hymyilevät ja aikuiset ovat hyvillä fiiliksillä liikkeellä, eikä kilpailullisuus korostu liikaa. Kiva perhetapahtuma, jossa viihdytään, kertoo Ilpo Koponen Leppävirran Viristä.

Leppävirralla Hippo-juoksuilla on vakiintunut paikkansa yhteisenä hyvän mielen tapahtumana.

-Vanhemmat, ukit ja mummot, kummit ja muut lähihenkilöt tulevat paikalle kannustamaan. On hyvä kun tapahtuma kokoaa lapselle lähimpiä ihmisiä paikalle. Lapsillekin kisat ovat hyvän mielen tapahtuma: kilpailua ei tarvitse jännittää hirveästi, kun oman parhaansa tekemällä palkinto odottaa, Ilpo iloitsee.

Lapsien ja vanhempien lisäksi myös järjestäjille kertyy paljon mukavia Hippo-kisamuistoja.

-Hippo-kisamuistoja on paljon: Useamman kerran juoksija on palannut kesken juoksun noutamaan pudonnutta lippistään ja jatkanut sitten matkaansa maaliin. Taisipa kerran joku poika poiketa kesken juoksumatkan matkan varrella pituushyppypaikalle, hyppäsi pituutta ja tuli takaisin radalle ja juoksi maaliin sitten rauhassa – tuli kaksi lajia kerralla! Eräs pieni juoksija puolestaan jäi vähän ennen maalia odottelemaan mummoaan kun ei mummo pysynyt perässä, ja juoksi sitten mummon kanssa yhtä matkaa maaliin, Ilpo kertoo.

Kirjoittaja: Leila Väyrynen