Reppuja kerättiin nyt jo toisen kerran, edellinen ja ensimmäinen yhteinen reppukeräys toteutettiin vuonna 2017. Keräyksen tavoitteena on lahjoittaa jokaisen vähävaraisen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu. Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyyn. Reppukeräyksellä pyritään siihen, että jokaisella koululaisella olisi koulujen alkaessa upouusi reppu.

Keräys sai tänä vuonna hurjan suosion ja reppuja kertyi yhteensä 151. Myös penaaleja kasattiin aika pino – yhteensä 50 kpl. Kuopion Hopen toimintaa pyörittää reilut 20 vapaaehtoista. Jokainen vapaaehtoinen käsipari on tarpeen ja uusia vapaaehtoisia rekrytoidaan ja toisaalta myös hakeutuu mukaan toimintaan koko ajan.

– Reppuja tuli huimasti enemmän kuin viime vuonna – tämä tärkeä asia on saanut paljon näkyvyyttä! Olemme Hopella tosi tyytyväisiä, sillä tällä reppumäärällä saadaan varmasti kaikille meidän vanhojen ja uusien asiakasperheiden lapsille reput, Sanna Taattola Kuopion Hope ry:stä kertoo.

Reppukeräyksen myötä yhteydenottoja yhdistykselle tuli myös uusista perheistä.

– Hopelle voi ottaa yhteyttä kuka tahansa lapsiperheen vanhempi, joka tuntee olevansa avun tarpeessa. Usein tuntuu, että kynnys avun pyytämiseen voi olla liiankin korkealla, Sanna kertoo.

Tänä vuonna repun lahjoittaja on voinut sujauttaa mukaan myös kortin repun saajalle.

– Oikein lämmin kiitos jokaiselle repun lahjoittaneelle. Mieltä lämmittää penaalit, reput ja henkilökohtaiset viestit perheille – lahjoituksesta iloitsee taatusti niin uuden repun saava lapsi kuin lapsen vanhemmat! Sanna kiittää.

Kirjoittaja: Leila Väyrynen

kumppanipäällikkö

OP Pohjois-Savo

@LeilaVayrynen