K-Market Herttu on voittanut parhaan K-Marketin palkinnon sekä pärjännyt asiakastyytyväisyystutkimuksissa valtakunnallisella tasolla jatkuvasti. Pertun mukaan tärkein avain hyvään palautteeseen on ollut se, että koko henkilökunta tekee työtä, josta pitää. Esimerkiksi asiakaskokemusta voi parantaa huomattavasti antamalla asiakaspalvelutilanteessa pienen palan itsestään.

OP on paikallinen kumppani yrittäjän arjessa

Pertulla on oman henkilökohtaisen asiakkuutensa lisäksi OP:n yritysasiakkuus. Sekä henkilökohtaisissa että yrityksen pankkipalveluissa tärkeimmät asiat hänelle ovat paikallisuus ja tutuksi tulleet asiantuntijat, joiden kanssa on helppoa ja vaivatonta asioida.

-Yrittäjän aika on usein kortilla, ja tarpeen mukaan saan sovittua pankin kanssa tapaamisen helposti. Kun asioita hoitaa tuttujen henkilöiden kanssa, elämäntarinaa ei tarvitse kertoa uudelleen. Yrityksemme tunnetaan pankissa ja tiedetään, miten asiat on aiemmin hoidettu, kauppias Perttu Laitinen kuvaa saamaansa palvelua.

Yrittäjän sujuvan ja stressittömän arjen takaavat pankin päivittäiset toiminnot, kuten automatisoidut tilitykset ja rahanvaihdot.

-Palvelut helpottavat minun arkeani, ja haluan tuoda palvelujen helppoutta esille myös omien asiakkaideni parissa, Perttu toteaa.

Omistaja-asiakkuus tuo lisäarvoa palveluihin

Perttu on ollut OP:n omistaja-asiakas siitä saakka, kun hän siirtyi pankin asiakkaaksi. OP:n omistaja-asiakkuudessa hän pitää tärkeänä rahanarvoista taloudellista etua, eli hänen henkilökohtaisesta pankkiasioinnistaan kertyviä OP-bonuksia. OP-bonuksia hän hyödyntää esimeriksi vakuutusten maksamiseen ja pankin palvelumaksuihin.

-Onhan se erittäin positiivinen lisä. Minulla bonuksia kertyy esimerkiksi asuntolainasta, Perttu kertoo.

Vastuullisella yrittäjällä on katse tulevaisuudessa

Pertun mielestä yrittäjyydessä on tärkeää huomioida yhteiskuntavastuu.

-Olen kehittänyt omaa yritystoimintaani niin, että se on vastuullista. Henkilökohtaisesti olen hyvilläni siitä, että voin työllistää ihmisiä ympärilläni omassa kaupungissani. Sitä kautta voin luoda hyvinvointia omalle henkilökunnalleni sekä asiakkailleni, Perttu kertoo.

Tulevaisuutta ajatellen kauppiaana on tärkeää seurata päivittäistavarakaupan alan trendejä ja pysyä aallon harjalla. Tulevaisuudessa korostuu myös taloudellinen puoli, joka on Pertulle tärkeässä arvossa.

-Toiminnan tulee olla jatkuvaa ja kannattavaa, jotta pystymme tarjoamaan palveluita jatkossakin, Perttu tiivistää.

Tulevaan Perttu on varautunut yrityksen tarpeeseen sopivilla vakuutuksilla sekä pankin kanssa sopiviksi viilatuilla yrityslainan lyhennyserillä. Varallisuutta Perttu kerryttää sijoittamalla helposti ja kustannustehokkaasti OP:n verkkopankin kautta.

-Ei ole kaikki omenat samassa korissa, Perttu toteaa sijoittamiseen viitaten.

Uskalla kokeilla yrittäjyyttä

Hektisessä yrittäjän arjessa on Pertun mukaan tärkeintä rakastaa sitä, mitä tekee. Kun työ on mielekästä, se heijastuu omaan jaksamiseen, henkilöstöön sekä asiakkaille. Kuitenkin joskus pitkäksi venyneet päivät tarvitsevat vastapainokseen hiljentymistä ja omaa aikaa perheen parissa.

-Hankimme meidän perheellemme oman kesämökin. OP:n kanssa raha-asiat järjestyivät helposti ja jouhevasti, joten mökin hankkiminen oli mahdollista. Vetäydymme mökille aina mahdollisuuksiemme mukaan rauhoittumaan ja lataamaan akkujamme, Perttu kertoo.

Perttu kannustaa kaikkia yrittäjyydestä kiinnostuneita astumaan rohkeasti yrittäjyyden polulle. Asiaa pohtiessa on kannattavaa konsultoida muita yrittäjiä sekä perehtyä omaan toimialaansa tarkemmin. Sen jälkeen todelliset realiteetit selviävät, ja esimerkiksi pankki kumppanina astuu kuvioon mukaan omassa mittakaavassaan.

-Mahtavaa, jos on intoa – mielellään vielä vähän enemmän kuin järkeä. Jalat vähän irti maasta, pää pilvissä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kannattaa lähteä kokeilemaan, yrittäjähenkinen Perttu kannustaa.

Kirjoittaja Outi Niskanen