OP Pohjois-Savo on tukenut lasten ja nuorten hyvinvointia toimialueellaan kuluvana vuonna yhteensä 300 000 eurolla. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle pohjoissavolaiselle lapselle ja nuorelle vapaa-ajan harrastus sekä tukea lasten liikkumista myös liikuntatapahtumien avulla.

Teemme yhdessä hyvää -lahjoitukset ovat yksi osa pankin tukea. Lahjoitukset myönnetään vuosittain kohteille, jotka sopivat pankin arvoihin eli ihmisläheisyyteen, vastuullisuuteen ja yhdessä menestymiseen. Pankki haluaa lahjoituksilla tuottaa hyvää laajasti koko pankin toimialueella.

Monipuolista sirkustoimintaa

Yksi vuoden 2023 tuen saaneista on vuonna 1986 perustettu Kuopion Lasten Sirkus ry. Se järjestää sirkusopetusta nelivuotiaista alkaen sirkusalan ammattilaisten ja tuntiopettajien voimin. Oppilaita on tällä hetkellä noin 400.

Tunneilla tutustutaan eri sirkuslajeihin ja edetään ryhmän ja oppilaiden taitojen karttuessa. Ohjelmaan kuuluvat myös lihashuolto ja venytysharjoitukset.

- Tuotamme myös omia esityskokonaisuuksia. Toiminnassamme yhdistyvät liikunta, taide, nuorisotyö ja kulttuuri. Sirkus onkin yksi monipuolisimmasta harrastuksista, joita on olemassa, Sirkuksen tirehtööri Emilia Tengvall-Matero kertoo.

Kaikki opetuksessa käytettävät välineet löytyvät sirkukselta, joten mukaan ei tarvitse kuin sisäliikuntavaatteet ja avointa mieltä.

Kuopion Sirkus muutti uusiin, 650 neliön tiloihinsa Bellanrantaan viime keväänä. Sirkustoiminnassa tarvitaan harjoitustilaa sekä paljon varastotilaa. Nyt kaikki toiminnot ovat samassa pisteessä, mikä sujuvoittaa tekemistä.

- Harjoitustiloihin tarvittiin lisärakenteita ilma-akrobatiakiinnityksiä varten. Saimme Teemme yhdessä hyvää -tukea 2 500 euroa toimitilan varusteluun, jotta tila palvelee tarjoamaamme harrastustoimintaa mahdollisimman monipuolisesti ja turvallisesti, Sirkuksen puheenjohtaja Heikki Matero esittelee.

- Kaupungin ja yksittäisten toimijoiden tuki on meille tärkeää. Kuopion Sirkus on esimerkiksi parin viime kesänä aikana saanut OP Pohjois-Savolta myös kesätyöllistämistukea.

Heikki Matero ja Emilia Tengvall-Matero ovat tyytyväisiä uusiin tiloihin, joiden rakenteet on kunnossa.

Heikki Matero ja Emilia Tengvall-Matero ovat tyytyväisiä uusiin tiloihin, joiden rakenteet on kunnossa.

Reippaan tukirahaa vielä tarjolla

Teemme yhdessä hyvää -kampanjan 2 000 euron lahjoitus myönnettiin myös yleisurheiluseura Kuopion Reipas ry:n Reippaasti liikkumaan -harrastustukirahaston  perustamiseksi.

Rahasto tukee pohjoissavolaisten vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamista. Kohderyhmänä ovat urheilukoulu- ja harrasteryhmän 3–17-vuotiaat lapset ja nuoret.

- Näin seura pystyy olemaan mukana ehkäisemässä lasten ja nuorten syrjäytymistä ja harrastamattomuutta sekä tukemaan henkistä ja fyysistä hyvinvointia ja osaltaan edistää harrastamisen tasa-arvoisuutta, Kuopion Reippaan toiminnanjohtaja Jonna Kettunen esittelee.

Rahastosta haetaan tukea vapaamuotoisella hakemuksella, johon ohjeet löytyvät seuran kotisivuilta. Tukea on tarjolla lähes 20 perheelle.

Kuopion Reipas on esitellyt rahastoa seuran nettisivuilla, somessa sekä seuran tiedotteissa. Hakemuksia on kuitenkin tullut tähän mennessä varsin vähän, joten tukea on vielä jaettavissa reilusti.

- Ilmeisesti tuen hakemiseen on jonkinlainen henkinen kynnys. Tarkoituksenamme on kuitenkin tukea harrastamisen mahdollisuutta, eikä missään nimessä erotella ketään. Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksella ja hakemus saa olla vapaamuotoinen ilman liitteitä perheen taloustilanteesta.

Seuran kevätkauden ilmoittautuminen on auennut nyt joulukuun alussa ja perheille pyritään vielä tiedottamaan lisää rahastosta. Kevätkaudelle on vielä mahdollisuus usealla perheellä hakea tukea kevään harrastusmaksuihin.

- Tavoitteena on myös tavoittaa kokonaan uusia harrastajia, joilla ei ole vielä yhtään harrastusta ja joille tällä tuella voisimme mahdollistaa uuden harrastuksen.

Kuopion Reippaan toiminnanjohtaja Jonna Kettunen kannustaa perheitä hakemaan Reippaasti liikkumaan -tukea.


OP Pohjois-Savon Teemme yhdessä hyvää -lahjoitushaku on vuosittain käynnissä keväisin. Lahjoituskohteiden valintaa vuosittain ohjaa pankin omistaja-asiakkailta Kaikkien aikojen tekoja -kyselyssä esiin nousseet toiveet. Vuoden 2024 Teemme yhdessä hyvää -lahjoitushaku on käynnissä 19.5. asti.