Hannan ura alkoi OP Pohjois-Savon Iisalmen konttorilla kesällä 2010, kun hän pääsi kesätöihin kassapalveluihin. Tällä hetkellä Hanna työskentelee asiakkuusasiantuntijana henkilöasiakasrahoituksen puolella.

Tehtäväkierto kasvattaa omaa asiantuntijuutta

Hoidettuaan viisi vuotta asiakkaiden päivittäisiä raha-asioita, säästöjä ja sijoituksia, päätyi Hanna tehtäväkierron kautta rahoituksen pariin.

– Työni alkoi tuntua tutulta ja huomasin, ettei työpäiviin tullut enää uutta samalla lailla kuin aiemmin. Kuopioon haettiin rahoituspuolen työntekijää ja päätin hakea siihen tehtäväkierron kautta.

Hanna kuvailee itseään uteliaaksi ihmiseksi, joka janoaa uuden oppimista. Tehtäväkierto oli avartava kokemus ja vuoden pestin jälkeen Hanna tunsi rahoituksen omakseen. Siitä lähtien hän on tehnyt rahoitusta henkilöasiakkaille. Uusi mahdollisuus tehtäväkiertoon avautui vuosi sitten, kun Hanna siirtyi vuodeksi luottoasiantuntijan tehtäviin myynnin palvelut -yksikköön.

– Pääsin tekemään rahoituspäätöksiä hieman eri näkökulmasta. Nyt hyödynnän vuoden aikana kertyneitä oppeja tutussa työssäni.

Hannan mielestä parasta tehtäväkierrossa onkin se, että uusien asioiden opettelu vie häntä eteenpäin nykyisessä työtehtävässä ja hän osaa hahmottaa asioita eri näkökulmista.

– Arvostan sitä, että annetaan mahdollisuuksia. Aina jos on halukkuutta kokeilla jotain muuta tai laajentaa osaamista, niin se järjestetään, Hanna kiittelee.

Monipaikkainen työ tuo vapautta

Uravaihtoehtojen lisäksi Hanna arvostaa työelämässä vapautta. Koronaviruksen myötä myös Hannan tiimi siirtyi etätöihin. Hän kokee, että edelliset pari vuotta opettivat etätyöskentelyn saloihin ja toivat mukanaan paljon hyvää.

– Etätöitä tehdessä tajusin, että ehdin eri tavalla urheilemaan tai ulos kävelylle ennen työpäivää sekä tauoilla.

Hannan työura on edennyt seuraamalla omia kiinnostuksen kohteita ja kokeilemalla rohkeasti uutta tehtäväkierron kautta.

Hanna pitää paljon luonnossa liikkumisesta. Toisinaan etäpäivän aikana hän käy Kallaveden rannalla muutenkin kuin lounastauolla.

– Toisinaan sisäisissä palavereissa tehtäväni on kuunnella. Silloin laitan Teamsin auki puhelimeen, luurit korville ja suuntaan ulos, Hanna innostuu.

Työn tauottaminen on Hannan mielestä erilaista etätöissä kotona kuin konttorilla. Lisäksi hän pystyy keskittymään kotona paremmin kuin työpaikalla, mutta tämä on kuitenkin tottumiskysymys.

– Etätöitä tehdessä totuin rauhaan ja nyt tuntuu, että saan kotona paljon enemmän aikaiseksi kuin konttorilla. En enää osaa sulkea hälinää ympäriltäni pois niin kuin ennen pandemiaa, Hanna pohtii.

Sosiaalisena ihmisenä Hanna on kuitenkin palannut konttorielämään OP Pohjois-Savon Kuopion toimipisteelle. Hänen mielestä työnantaja mahdollistaa todella hyvin monipaikkaisen työn.

– Käyn tekemässä työpäivän konttorilla yhden tai kaksi kertaa viikossa, aina vähän fiiliksen mukaan. On kiva nähdä työkavereita ja asiakkaita kasvokkain, siitä saa erilaista energiaa.

Työnantajana OP Pohjois-Savo mahdollistaa työntekijöilleen itseohjautuvan työskentelymallin. Se tarkoittaa sitä, että työtehtävän mukaan töitä voi tehdä itselle toimivan mallin mukaan. Esimerkiksi Hanna on asiakkaisiin yhteydessä pääasiassa puhelimitse tai verkkoneuvottelulla ja voi siksi hoitaa työnsä halutessaan myös etänä.

– Meillä parasta on luottamus puolin ja toisin. Olemme kaikki erilaisia työntekijöitä ja se, että jokainen voi rakentaa itselle toimivan työskentelymallin on hienoa, Hanna kiteyttää.

Loppuelämän työpaikka?

Hanna kokee, että voisi tehdä koko työuransa OP Pohjois-Savossa. Rahoitusala kehittyy jatkuvasti ja mahdollisuuksia on tarjolla koko OP-ryhmän tasolla.

– Työ pankissa ei ole enää samanlaista kuin 10 vuotta sitten. Erilaisia työtehtäviä syntyy koko ajan lisää, ja tälläkin alalla tarvitaan esimerkiksi palvelumuotoilua ja kehittämistä.

– Parasta rahoituksessa on päästä toteuttamaan asiakkaiden unelmia, Hanna päättää.

OP Pohjois-Savo on täynnä mielenkiintoisia uratarinoita. Se on meille rikkaus ja mahdollistaa menestymisen yhdessä. Uratarinat -juttusarjassa esittelemme, millaisia urapolkuja pitkin meille on tultu töihin, ja mitä eri asioita työntekijämme arvostavat työn teossa.