Ensimmäiset karnevaalit järjestettiin jo vuonna 1970. Tämän vuoden Mansikkakarnevaalit olivat järjestyksessään 48., sillä tapahtuman järjestämisessä on pidetty kaksi välivuotta 1984 ja 2003. Paikkakuntalaisten lisäksi Mansikkakarnevaalit ovat alusta alkaen koonneet mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita ympäri Suomea Suonenjoelle. Viime vuosina on ulkomaalaisten vieraiden osuus lisääntynyt poimijatyövoiman kansainvälistyessä.

Mansikkakarnevaalit alkoivat perinteisesti karnevaalikulkueella perjantaina 13.7. Kulkue keräsi kaupungin katujen varsille tänäkin vuonna sankan yleisöjoukon. Helteinen keli loi iloista karnevaalitunnelmaa niin yleisössä kuin karnevaalikulkueessa, joka koostuu vuosittain alueen yritysten ja järjestöjen lavoista. Myös OP Pohjois-Savo oli edustettuna karnevaalikulkueessa tänä vuonna ensimmäistä kertaa, mutta OPn osallistumisella on pitkä historia OP Suonenjoen ajoilta.

  • Kulkue on aina ollut hyvä tapa tehdä yhdessä työkavereiden kanssa jotain hauskaa työnteon ohessa. OP Suonenjoen historiikista pitäisikin etsiä tietoa sitä, milloin osallistuimme ensimmäisen kerran. Osallistumiskertojen määrästä kertoo myös vuosien saatossa konttoriin kertynyt rekvisiitta ja mukavat muistot, pankinjohtaja Antti Hult kertoo.

OP Suonenjoen historiikista löytyikin juttu Mansikkakarnevaaleista. Osuuspankki on ollut mukana alusta alkaen vuodesta 1970, ja silloinen pankin toimitusjohtaja Ilmari Kankkunen kuului tapahtuman järjestelytoimikuntaan. Seuraavan vuonna pankki oli mukana karnevaalikulkueessakin valkoiseen Volkswagen Kleinbussiin rakennetulla liikkuvalla konttorilla. Historiikissa kerrotaan, että yhtenä vuonna osallistuminen kulkueeseen oli jäänyt väliin, ja heti maanantaina oli asiakkaat antaneet kovaa palautetta ”missee työ outta ollu?”.

Tänä vuonna karnevaalikulkueessa pankin lavan teemana oli ”OP Pohjois-Savo vetää yhtä köyttä”. Teimme tutuksi suonenjokilaisille ja lomalaisille pankin toimialueen paikkakuntia Unto Monosen Satumaa-tangosta Matti Kovasen savoksi esittämän Satumuan tahtiin.

Pankin henkilökunnan esittämät hahmot esittelivät toimialueen paikkakuntia: pesäpalloilija – Siilinjärvi, laskettelija – Nilsiä, mäkihyppääjä – Kuopio, tehdastyöntekijä – Varkaus, leppäkerttu – Leppävirta, ratsastaja ratsuineen – Varpaisjärvi, mansikka – Suonenjoki, Juice – Juankoski sekä tarjoilija oluttynnyreineen – Iisalmi. Lisäksi lavalla nähtiin Puijon torni ja Varkauden tehtaan piiput.

  • Tänäkin vuonna osallistuminen karnevaalikulkueeseen oli yksi kesän kohokohdista. Esiintymistä aletaan suunnittelemaan työkavereiden kanssa jo kesän alussa; ideoidaan, hankitaan tarvikkeita ja askarrellaan. Puuha tuo kivan lisävärin päivittäiseen työhön, kertoo OPn puuhanainen Piia Haataja Suonenjoen konttorilta.

  • Oli tosi kivaa, että kulkueeseen osallistui pankin henkilökuntaa muiltakin konttoreilta. Eikä me tätä kaikkea tehty yksin. Haluamme vielä kiittää Kari Konttista kuljetuksesta ja rekkalavasta sekä Digi Sat -yritystä musiikin soittamisesta, kiittelee toinen OPn puuhanaisista Jenny Kornilow.

Katri Saarelainen

viestintä- ja markkinointipäällikkö

Lähteet: http://mansikkakarnevaalit.fi, OP Suonenjoen historiikki