Suomen kattavin vakavan sairauden vakuutus

Vakavan sairauden turva kattaa Suomessa yleisimmät 11 sairautta, tapaturmaisen pysyvän haitan sekä sairauteen tai tapaturmaan menehtymisen. Sairauden tai tapatuman yllättäessä ei tarvitse murehtia taloudellisista asioista, vaan voi keskittyä paranemiseen. Vakuutuskorvauksen määrä voi olla jopa 100 000 euroa ja sen voi käyttää haluamallaan tavalla esimerkiksi parhaan mahdollisen hoidon tai apuvälineiden hankkimiseen, kattamaan pienentyneitä ansiotuloja, toipumisloman pitämiseen tai lainojen pois maksamiseen. Vakuutus on kuukausimaksuinen ja sen hinta määräytyy vakuutuskorvauksen määrän ja vakuutettavan iän mukaan. Myös tupakointi vaikuttaa hintaan.

− Jos vakuutusmaksu tuntuu liian kalliilta, niin kannattaa miettiä voisiko jostain toistuvasta menoerästä luopua ja siten säästää vakuutusmaksun verran. Pienistäkin ostoksista kasvaa usein yllättävän iso summa. 18-24-vuotiaalle vakuutuksen hinta kuukaudessa on alle neljä euroa. Esimerkiksi jättämällä pois yhden noutokahvin voi säästää ja saa samalla rahalla vakuutuksen turvaamaan omaa taloutta, OP Pohjois-Savon palvelujohtaja Sari Avikainen kertoo.

Vakuutus voimaan jo nuorena

Vakuutuksen voi saada Suomessa asuva 18-59-vuotias, jonka terveyteen liittyvät edellytykset täyttyvät. Moni saattaa miettiä vakuutuksen ottamista, sillä voi ajatella, ettei sille olisi koskaan tarvetta. Ennemminkin olisi suositeltavaa ottaa vakuutus heti, kun täyttää 18 vuotta.

− Vakuutukset ovat itselle ja läheisille turvaksi. Jos vakuutusta ei tarvitse käyttää, niin se on vain hyvä asia. Vakuutuksethan ovat varautumista ikäviä asioita varten, muistuttaa Avikainen.

Avikainen on kiitollinen siitä, että on ottanut vakuutuksen itselleen ja lapsilleen. Hän suositteleekin, että jokainen ottaisi vakuutuksen heti aikuisikään tullessa sekä varmistaisi samalla myös turvan kuntoon omille läheisilleen esimerkiksi ostamalla sen lahjaksi.

− Olen itse ottanut Vakavan sairauden turvan lapsilleni heidän täyttäessä 18 vuotta. Lähipiirissäni on ollut paljon sairauksia viimeisen 10 vuoden aikana. Kaikilla perheenjäsenillämme on kyseinen vakuutus ja voin suositella sitä jokaiselle, suosittelee Avikainen.

Vakavan sairauden turvan myöntävät Pohjola Vakuutus Oy ja OP-Henkivakuutus Oy. AXA hoitaa kaiken Vakavan sairauden turvan vakuutus- ja korvauspalveluun liittyvän asiakaspalvelun Pohjola Vakuutus Oy:n ja OP-Henkivakuutus Oy:n puolesta ja valtuuttamana.

Vakavan sairauden turva on uudistunut 22.9.2021 ja on nyt OP Vakava sairaus ja henkiturva, joka sisältää aiempaa laajemman vakuutusturvan sinulle ja läheisillesi. Omien vakuutustesi ominaisuudet voit tarkistaa vakuutuskirjastasi. Lue lisää.
 

Lue lisää Vakavan sairauden turvasta

Tutustu muihin pohjoissavolaisiin juttuihin OP Mediassa‍

Siirry OP Pohjois-Savon verkkosivuille

Jenni Tikka

markkinointiasiantuntija

OP Pohjois-Savo