Susannan johdolla tilaisuuksissa on tutustuttu OP-verkkopalveluun, OP-mobiiliin sekä Pivoon. Lisäksi on keskusteltu palveluiden turvallisesta käytöstä. Tärkeänä ja ajankohtaisena nostona on käyty lävitse myös sähköiseen tunnistautumiseen liittyviä muutoksia ja Mobiiliavainta. Uuden sääntelyn myötä kaikkien asiakkaiden tulee ottaa Mobiiliavain käyttöön tämän vuoden aikana. Asiakkaat, joiden ei ole mahdollista aktivoida Mobiiliavainta, voivat käyttää tunnistautumisessa OP-verkkopalvelun lisävahvistusta.

Siilinjärvellä tilaisuuteen huhtikuussa osallistunut Irja Kouvalainen kertoi, että pankin on tärkeää rohkaista asiakkaitaan verkkoon. -Tämä oli loistava tietoisku sähköisiin palveluihin ja niiden käyttöön liittyen, Irja totesi. Vaikka Irjalla itsellään oli jo entuudestaan kokemusta OP-verkkopalvelusta ja OP-mobiilista, hän koki, että juuri uskalluksen puute on haasteellisinta palveluiden käytössä. Uutena palveluna Irja aikoikin tilaisuuden päätyttyä aktivoida Mobiiliavaimen. Vastaavaan tilaisuuteen Irja ei aikaisemmin ollut osallistunut, vaan opastajana on toiminut tyttären tytär. -Hän on ollut korvaamaton apu käytön opettelemisessa, Irja kertoi.

Oman tukiverkoston tueksi, Irja suosittelisi tällaiseen tilaisuuteen osallistumista lämpimästi. Tämän kevään aikana voi vielä ilmoittautua tilaisuuksiin Nilsiässä, Varpaisjärvellä ja Juankoskella ja ilmoittautuminen onnistuu tästä linkistä. Digiopastusta tullaan järjestämään myös syksyllä ja ilmoitamme tapahtumista tarkemmin lähempänä ajankohtaa verkkosivuillamme www.op.fi/pohjois-savo.

Kirjoittaja Ida Arppe