Omakotitalossaan asuva yrittäjä Arto Sahlström huomasi vieraan jäljet vasta seuraavana aamuna: salama löi autokatoksen nurkkaan ja talon päädyssä olleeseen mäntyyn.

-Elektroniikkaa meni rikki. Kytkimien ja liiketunnistimien peitelevyt lensivät vastakkaiseen seinään, Sahlström kommentoi tuoreeltaan Facebookissa.

Myöhemmin selvisi, että autotallin sähköovi oli vikaantunut. Samoin auto.

-Sähköjärjestelmä oli aivan sökönä. Saimme auton huoltoliikkeeseen, jossa todettiin lunastaminen järkevämmäksi kuin korjaaminen.

Salamanisku aiheutti kymmenien tuhansien eurojen vahingot. Perheen vakuutukset oli siirretty Pohjolaan vain viikkoa ennen salamaniskua.

-Se, kuinka hienosti ja helposti kaikki korvausasiat sujuivat Pohjolassa, teki minuun vaikutuksen, Sahlström kertaa.

Ratkaiseva asia perheen vakuutusten siirtämisessä oli asiamies Eeva-Liisa Ålanderin henkilökohtainen palvelu sekä vakuutuksen hinta.

 Vakuutusturva parani

Pari vuotta myöhemmin Sahlström pohti yrityksen vakuutusasioita. Edellisessä vakuutusyhtiössä tuttu yhteyshenkilö oli juuri eläköitynyt.

-Kun minulle oli nyt karttunut hyviä kokemuksia Pohjolan toiminnasta, siirsimme Ålanderin kanssa myös yritysvakuutukset Pohjolaan, Sahlström toteaa.

Nyt Pohjolassa ovat perheen ja yritysten vakuutukset. Siirron yhteydessä Sahlström pani merkille Pohjolan paikallistuntemuksen.

-Vakuutusturvamme parani aiempaan verrattuna. Heillä on paikallistuntemusta, joten he osasivat ottaa huomioon meidän erityistarpeemme, Sahlström kertoo.

Asiakkuuspäällikkö Timo Kilpeläinen, asiamies Eeva-Liisa Ålander ja asiakkuuspäällikkö Tarja Lappalainen ovat mielellään mukana yrittäjien arjessa, jotta. Mitä paremmin yrittäjät asiat tunnetaan, sitä sujuvammin yhteisten asioiden hoitaminen sujuu.

Vaivatonta asiointia

Arto Sahlströmin asiakkuus on alkanut Henri-Hipon ja Silvermaticin aikaan. Suhde Osuuspankkiin on lähes yhtä pitkä kuin yrittäjäelämä, joka alkoi jo nelosluokkalaisena.

-Isäni Raimo aloitti yritystoiminnan vuonna 1984. Isän opastuksella olin töissä jo koulupoikana tekemässä sähköjohdotuksia.

Opintojensa jälkeen Arto Sahlström tuli osakkaaksi kommandiittiyhtiöön vuonna 1997.

-Vuonna 2012 muutimme yhtiön osakeyhtiöksi ja viisi vuotta myöhemmin omistus siirtyi kokonaisuudessaan minulle, hän sanoo.

Omien yhtiöidensä lisäksi Sahlström on osakkaana myös logistiikka-alan Auto- ja Koneramissa, kiinteistöyhtiö Timosaurus Oy:ssä, pienmallastamo SavoMalt Oy:ssä sekä jääkiekon Mestisseura IPK:n taustayhtiö IPK Hockey Oy:ssä.

Kun on monta palloa ilmassa, perustan pitää olla hyvässä kunnossa. Siihen Sahlström on saanut OP:lta hyvät välineet.

-Verkkopalvelujen hyödyntäminen on minulle tärkeää. Esimerkiksi vahinkoilmoitusten teko on Pohjolassa helppoa ja onnistuu kerralla.

Myös pankkipalvelut onnistuvat usein vaivattomasti sähköpostilla tai verkon kautta.

-Meillä on jatkuvasti tarvetta rakennus- ja takuuaikaisille vakuuksille noin puolen miljoonan euron arvosta. Pankissa tuttujen ihmisten kanssa on helppo asioida, ja parhaimmillaan vakuudet järjestyvät jo samana päivänä, Sahlström kiittelee.

Henkilökohtaista palvelua

Pankin väelle asiakaskäynnit ja asiakkaan ja toimialan tunteminen ovat avainasemassa. On helpompi asioida tuttujen ihmisten kanssa.

-Vakuutuspuolella asiakaskäynnit ovat tärkeitä myös riskienhallinnan kannalta, kertoo Pohjolan asiakkuuspäällikkö Timo Kilpeläinen.

Asiakkuuspäällikkö Tarja Lappalainen OP Pohjois-Savosta kertoo, että OP tarjoaa asiakkailleen tutut yhteyshenkilöt, joiden kanssa asioita hoidetaan. SähköRami on pitkäaikainen pankkiasiakas ja Lappalainen itse on paljon yhteydessä Sahlströmin kanssa.

Me OP Pohjois-Savossa uskomme Ylä-Savon ja Iisalmen alueen elinvoimaisuuteen, täällä yritystoiminta on vireää ja elinkeinorakenne laaja. Haluamme, että Iisalmi ja Ylä-Savo pysyy houkuttelevana paikkana asua ja elää.

-Yritykset ovat meille erittäin tärkeitä asiakkaita ja tästä SähköRami ja Arto on hyvä esimerkki – tiedämme, että hän on todella monessa mukana oleva edelläkävijä”, Lappalainen sanoo.

Vakuutusasiakkaaksi Sahlströmin houkutellut Ålander sanoo, että hän on jo Iisalmen yrittäjäyhdistyksessä huomannut, kuinka monipuolinen yrittäjä Sahlström on.

-Paikallisena toimijana meille on tärkeää, että voimme olla mukana Iisalmi-laivassa yhdessä yrittäjien kanssa. Meille on kunnia-asia olla mukana kehittämässä tätä aluetta, hän sanoo.

Siirry OP Pohjois-Savon verkkosivuille

Tutustu OP Pohjois-Savon yrityspalveluihin ja asiantuntijoihin