OP Raahentienoon yrityspuoli on monipuolisesti yrityksen tukena koko sen elinkaaren, kertoo asiakkuuspäällikkö Joni Tammela.

Tapaamisissa ei tuijoteta pelkästään pankin tarjoamia rahoitusvaihtoehtoja, vaan sparrataan puolin ja toisin. Yhdessä keskustellaan laajasti yrityksen tilanteesta ja tehdään päätöksiä, jotka kehittävät pitkälle tulevaisuuteen.

Uuden yrittäjän kanssa lähdetään perusteista: mikä on yritysmuoto, ja keitä asiakkaat ovat. Tärkeää on saada yritys toimimaan niin sujuvasti, että yrittäjä voi keskittyä itse asiaan. Maksuliikenteen ja maksamisen palveluiden on oleellista toimia hyvin.

Kasvavalla yrityksellä sen sijaan korostuvat investoinnit, ja kasvu vaatii usein rahoitusta. Kun on hyvä investointihanke, rahoitustakin löytyy. Yrittäjät ovat myös entistä tietoisempia varallisuudenhoidosta ja sijoittamisesta, siksi pankki on panostanut näiden palvelujen kehittämiseen ja osaamiseen.

– Päämäärämme on, että yritys menestyy. Paikalliset yritykset tuovat työpaikkoja ja hyvinvointia koko alueelle, Tammela sanoo.

Tarvittaessa OP palvelee myös yritystoiminnan merkittävissä muutoksissa, kuten sukupolvenvaihdoksissa ja yrityskaupoissa. Näihin neuvotteluihin pankki kannattaa ottaa hyvissä ajoin mukaan.

OP Raahentienoolla on hyvät verkostot paikallisiin toimijoihin, ja ennen kaikkea se tuntee hyvin myös asiakkaansa. Toisaalta oman paikallisen OP:n toimipisteensä kautta yrittäjä pääsee käsiksi myös koko OP-ryhmän osaamiseen. Tästä on hyötyä erityisesti, jos tarvitaan kansainvälisiä palveluita, eli kun yrityksellä on tuontia tai vientiä ulkomailta.