Kai Kovanen, asiakkuusjohtaja

’’Vuonna 2000 opiskelin kauppakorkeakoulussa ja minulla oli kesätyöpaikka hankittuna konepajaan. Tulin kuitenkin valituksi myös pankkiin, ja koska rahoitusala kiinnosti, aloitin kesätyöt Pirkkalan konttorin kassalla. Se oli järjestyksessään toinen kesä, kun OP Tampere otti kesätyöntekijöitä monen vuoden tauon jälkeen.

Kyseessä oli pieni konttori, joten sain myös paljon vastuuta. Tuohon aikaan perehdytys hoitui suurelta osin työkavereiden opastamana ja työtehtävät vaihtelivat laidasta laitaan: pankkityön lisäksi pääsin myös esimerkiksi petsaamaan konttorin terassille ostettuja ulkohuonekaluja. Hauska muisto jäikin siitä, kun pari työpäivää petsasin puolet päivästä kalusteita ja pääsin samalla vähän aurinkoakin ottamaan. Tuohon aikaan Pirkkalan konttorissa oli iso parveke Suupantorille, jossa pidettiin vapaamuotoiset aamupalaverit ja kahvittelut. Ajoittain konttorinjohtaja teki asiakastyötä suoraan parvekkeelta kutsumalla ihmisiä sisälle keskustelemaan.

Kesätöissä olin yhteensä kolme kesää, ja kolmannen kesän jälkeen, työskennellessäni silloisessa OP Tampereen sijoituspankissa, jatkoin töitä sijoitusneuvojana. Pankkiurani aikana olen päässyt toimiman monipuolisesti erilaisissa tehtävissä yrityspuolella, kuten esimerkiksi sijoitusasiantuntijana ja rahoituspäällikkönäkin. Nykyisin työskentelen OP Yrityspankin Pirkanmaan asiakkuusjohtajana.

Työurani varrella olen saanut hyvin vastuuta ja monesti olenkin miettinyt, että olen ollut onnekas, koska usein olen ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tosin asian voi nähdä niinkin, että kun hoitaa hommansa hyvin, hyville tyypeille sattuu hyviä asioita. Pankki tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia, ja pankin sisällä on paljon polkuja erikoistua hyvin erilaisiin asioihin. OP Tampere on ollut erinomainen työnantaja ja tarjonnut erinomaiset mahdollisuudet kehittyä.’’

Susanna Naaralainen, asiakkuuspäällikkö

’’2000-luvun alussa sekä pikkusiskoni että anoppini olivat OP Ryhmässä töissä ja viihtyivät pesteissään, joten päätin, että minäkin haluan osuuspankkilaiseksi. Keväällä 2005 tein työharjoittelun OP Tampereessa, jonka jälkeen sain jatkaa myös kesätöissä. Työskentelin silloisen Kauppahallin konttorin kassalla asiakasneuvojana. Kesätöistä jäi paljon hyviä muistoja ja mikä tärkeintä, työssä opin päivittäisten pankkipalveluiden perusteet – ilman niitä on oikeastaan aika mahdotonta jatkaa eteenpäin uraa pankissa.

Kesän jälkeen pääsin suoraan silloiseen OP Tampereen verkko- ja puhelinpalveluyksikköön töihin, ja työnkuvaani kuului OP Tampereen omien palvelunumeroiden puheluihin sekä verkkoviesteihin vastaaminen.

Syksyllä 2007 jäin vanhempainvapaalle, jonka aikana muutimme Orivedelle, joten vaihdoin työpaikkaa OP Pohjois-Hämeeseen, missä lopulta vierähtikin 9 vuotta. Työskentely kahdessa eri osuuspankissa on ollut rikkaus ja hieno mahdollisuus. Reilu pari vuotta sitten minulle vahvistui tunne, että nyt voisi olla oikea aika palata Tampereelle ja kysyin, olisiko täällä tarjolla päivittäispalveluiden taustatöitä ja olihan niitä. Muistan sen ensimmäisen työaamun, kun astuin takaisin Hämeenkadun konttoriin – tuntui kuin olisin tullut kotiin. Nykyisin työskentelen OP Tampereessa päivittäispalveluiden taustatehtävissä asiakkuuspäällikkönä.

Moni asia on muuttunut vuodesta 2005 tähän päivään, ja esimerkiksi sääntely on tuonut mukanaan kokonaan uudenlaisia vaatimuksia. Itse olen pysynyt koko urani ajan vahvasti päivittäisten pankkiasioiden parissa ja ainakaan vielä en ole kokenut tarvetta siirtyä esimerkiksi rahoitus-, sijoitus- tai yrityspuolelle. Palveluita ja tuotteita kehitetään jatkuvasti ja opin joka päivä jotakin uutta. Pidän siitä, että työtehtävässäni asiakkaan asia saadaan ratkaistua nopeasti, usein jo saman päivän aikana, ja työtehtävät eivät kulje mukanani montaa päivää, kuten vaikka asuntolainaneuvottelussa. Työssä vaaditaan nopeaa reagointia, ongelmanratkaisukykyä, kykyä omaksua muuttuvia toimintatapoja ja -ohjeita sekä myös taitoa soveltaa ohjeita riskit halliten.

Kesätyö on erittäin hyvä alkuponnahdus pankkiuralle ja loppu onkin sitten kiinni omasta aktiivisuudesta, hyvästä asenteesta ja oma-aloitteisuudesta. Olen samaa mieltä Kain kanssa, että kun hoitaa hommansa hyvin, niin hyville tyypeille sattuu hyviä asioita.’’

Mila Koljander, asiakkuusasiantuntija

’’Vuonna 2019 opiskelin Tampereen ammattikorkeakoulussa, jossa järjestettiin rekrytointimessut. Kävin OP Tampereen pisteellä juttelemassa, laitoin hakemusta tulemaan ja lopulta sain kesätyöpaikan asiakasneuvojana pankin kassapalveluissa. Pankkiala on ollut pienestä asti mielessä, ja halusin kokeilla alaa kesätöiden merkeissä. Kesätyö OP Tampereessa onkin ihan loistava tapa tutustua finanssialaan.

Kesätyö OP Tampereessa oli mielenkiintoinen ja opettavainen kokemus. Finanssiala kiinnosti koko ajan enemmän ja koin, että OP Tampereessa oli ihan huikea ilmapiiri, joten päätin tulla kesätöihin kassapalveluihin myös seuraavana kesänä vuonna 2020. Tämän kesän jälkeen myös jäin taloon ja työskentelin pankin kassapalveluiden ja infon lisäksi myös päivittäispankkipuolella ajanvarauksissa. Alkukeväästä 2021 aloitin henkilöasiakasrahoituksen trainee-koulutuksen ja tällä hetkellä työskentelen asiakkuusasiantuntijana henkilörahoituksen ratkaisumyyjänä.

Kesätöistä jäi todella hyvät, hauskat ja lämpöiset muistot. Opin todella paljon uutta ja sain hyvän alun uralleni finanssialalla. Meillä oli myös ihan huikea porukka ’’kesähessuja’’ ja työpäivät kassapalveluissa olivat hauskoja ja kesätöistä onkin jäänyt useita hyviä ystäviä. Meillä OP Tampereessa on muutenkin ihan mahtavat työkaverit ja ilmapiiri. Pidän myös siitä, että päivät ovat vaihtelevia, ja jatkuvasti pääsee oppimaan uutta

Mikäli finanssiala kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti hakea OP Tampereeseen kesätöihin. Se on erinomainen tapa oppia alasta lisää sekä tutustua taloon ja koko OP Ryhmään. Täällä hyvät etenemismahdollisuudet ja tarjolla monenlaisia työtehtäviä, joten kesätöistä voit saada alkuponnahduksen hyvin pitkällekin uralle finanssialalla.’’

OP Tampereen kesärekry 2024 on avoinna ke 24.1. asti. Täytä hakemus nyt!