Perhehoitajat ovat talviriehansa ansainneet
Lisää aiheesta
Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen. Aina se ei onnistu syntymäperheessä.
Lähes 18 000 lasta ja nuorta asuu oman kotinsa ulkopuolella. Lastensuojelulain mukaan perhehoito on ensisijainen sijaishuollon muoto.
– Sijaisperheessä huostaan otetut saavat rajoja ja rakkautta. He saavat perheen, mutta heillä säilyy myös oikeus syntymävanhempiinsa, sanoo Pirkanmaan Perhehoitajat ry:n puheenjohtaja Sari Kiviranta.
Yhdistyksessä on noin 400 jäsentä, joilla on hoidossaan sijoitettuja lapsia, kehitysvammaisia tai ikäihmisiä. Kiviranta kertoo olevansa äiti kahdeksalle lapselle, joista viisi on pitkäaikaissijoitettua ja kolme omaa. 11 vuotta perhehoitajana toiminut nainen majoittaa myös väliaikaisesti kriisilapsia, kouluttaa sijaisvanhempia ja toimii perhehoitajien mentorina.
Vuonna 1983 perustettu yhdistys tukee perhehoitajien, sijoituslasten sekä heidän sijoitussisarustensa jaksamista vertaistuella, tunnetyöskentelyryhmillä ja virkistystapahtumilla. Se myös toimii aktiivisena perhehoidon kehittäjänä ja jäsentensä edunvalvojana.
OP Tampere lahjoitti Pirkanmaan Perhehoitajille lokakuussa 4 000 euroa ja haluaa osaltaan tukea heidän yhteiskunnallisesti tärkeää ja vastuullista työtään.
– Ensi helmikuulle on suunnitteilla ensimmäistä kertaa koko perheelle suunnattu talvirieha jossain Pirkanmaan hiihtokeskuksessa. Meillä ei ole ikinä ollut hiihtolomalla laskettelutapahtumaa. Perheen pienimmät pääsevät pulkkamäkeen, iloitsee Kiviranta.
Kasvaminen perheessä antaa lapselle hyvän perhe-elämän mallin, opettaa hänelle elämän perusasioita ja takaa usein elinikäiset ihmissuhteet.
Toiminta pyörii lähes pelkästään jäsenmaksujen varassa, ja kaikki tekevät yhdistyksen eteen töitä vapaaehtoisina. Perhehoitajille ja perheille pystytään järjestämään erilaisia liikuntatapahtumia, leirejä ja teatterireissuja, jotka virkistävät ja lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta.