Sen oikean löytäminen voi olla pitkä projekti – myös asuntokaupoilla. Kun nimet ovat papereissa, hyvä olo valtaa mielen.

Jos asuntokaupat on solmittu OP Koti Uusimaan avustuksella, asunnon omistajanvaihdos tekee hyvää myös apua tarvitseville lapsille ja nuorille. OP Koti Uusimaa ja Lastenklinikoiden Kummit ry ovat nimittäin aloittaneet yhteistyön, jossa jokaisesta vuonna 2023 toteutuneesta asuntokaupasta OP Koti Uusimaa lahjoittaa 20 euroa Kummien työn tukemiseen.

Perinteisten asuntokauppalahjojen sijaan annetaankin siis aineeton lahja pienten potilaiden hyväksi. Asunnonostajalta tällainen hyvää tekevä ele ei vaadi mitään ylimääräistä, ei edes rastia lomakkeeseen.

Annamme mieluummin eteenpäin aineetonta hyvää kuin kukkia tai kuohuviiniä.

OP Ryhmä haluaa tukea toimialueellaan hyvinvointia, sillä vastuullisuus on yksi konsernin tärkeistä arvoista, kertoo OP Koti Uusimaan toimitusjohtaja Kirsi Tenhunen.

– Tuomme vastuullisuutta mieluusti myös asiakkaille näkyväksi. Siksi annamme mieluummin eteenpäin aineetonta hyvää kuin kukkia tai kuohuviiniä.

Viime vuonna kolme OP Kotia fuusioitui maan suurimmaksi OP Kodiksi, eli OP Koti Uusimaaksi. Idea aineettomasta asuntokauppalahjasta tuli OP Koti Helsingistä, jossa asiakkaita muistettiin aineettomasti jo ennen fuusiota.

Yhteistyö alusta alkaen hedelmällistä

Lastenklinikoiden Kummit ry tukee lasten terveyttä ja parasta mahdollista hoitoa Suomessa. Kummituen piirissä ovat viisi yliopistollista lastensairaalaa. Tärkeä tuki ohjataan Kummien ohjelmien kautta laitehankintoihin, innovaatiohankkeisiin sekä lastentautien tutkimukseen.

Kummien työn ytimessä on lisäksi pienten potilaiden viihtyvyyden parantaminen sairaaloissa sekä lasten ja nuorten mielenterveystyö.

Vuonna 1993 perustettu Kummit viettää parhaillaan juhlavuotta, sillä yhdistys täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Hyväntekeväisyysjärjestölle lahjoittavat sekä yksityishenkilöt että yrityskumppanit, ja yhdistyksen tunnetuimmat vuosittaiset konsertit ovat Elämä Lapselle -konsertti sekä JouluMielelle -joulukonsertti.

Toivottavasti pian kuulemme palautetta aineettomasta lahjasta myös OP Koti Uusimaan asiakkailta.

Lastenklinikoiden Kummit ry tarjoaa yrityksille monipuoliset mahdollisuudet toteuttaa vaikuttavaa, näkyvää ja tuloksellista yhteistyötä, kertoo Lastenklinikoiden Kummien kumppanuuspäällikkö Nina Tuomenoksa.

Hänen mukaansa yhteistyö OP Koti Uusimaan kanssa alkoi erityisen hedelmällisesti, sillä OP:ssa oli mietitty jo etukäteen, miten vastuullisuudesta viestiminen käytännössä tapahtuisi sekä yrityksen sisällä että asiakkaiden suuntaan. Tässä kumppanuudessa tärkeässä roolissa ovat OP Kodin välittäjät, jotka viestivät aineettomasta lahjasta omalle asiakaskunnalleen.

Tuomenoksa mielestä yhteistyö on lähtenyt oikein mukavasti käyntiin.

– Yritysten osoittama oma-aloitteisuus ja aktiivisuus on erittäin ilahduttavaa. Tässä tapauksessa paketoimme yrityksen vastuullisuusideasta yhdessä kokonaisuuden, josta on hyötyä kaikille osapuolille. Toivottavasti pian kuulemme palautetta aineettomasta lahjasta myös OP Koti Uusimaan asiakkailta.

Muutkin yritykset mieluusti mukaan

OP Koti Uusimaan Tenhunen kertoo, että kun yrityksessä mietittiin uutta yhteistyökumppania, Kummit oli luonnollinen valinta.

Asuntokauppalahjoina kertyvien lahjoitusten rima on asetettu tämän vuoden osalta 30 000 euroon. Kuten pienistä puroista syntyy joki, myös yksittäisistä kaksikymppisistä on siis mahdollista saada kasaan merkittävä lahjoitus.

Tenhusen mukaan asuntokauppa näyttää siinä määrin piristymisen merkkejä, että tavoite on täysin realistinen.

Tuomenoksa haluaa Kummien juhlavuonna 2023 kutsua suomalaiset yritykset mukaan isolla joukolla tukemaan Kummien kanssa lasten ja nuorten terveyttä tänään ja tulevaisuudessa. Tutkimustenkin mukaan suomalaiset tukevat mieluusti lasten ja nuorten hyvinvointia sekä terveyden edistämistä kotimaassa.

Etsitkö uutta kotia Uudeltamaalta? Tutustu tarkemmin OP Koti Uusimaan palveluihin ja välittäjiin.