Luotettava ja aidosti asiakkaistaan välittävä. Aina Lapin puolella.

Näin Suomen Naisleijonien tuleva päävalmentaja ja Santasportin valmennuskoordinaattori Juuso Toivola kuvailee kotipankkiaan, Pohjolan Osuuspankkia.

Pohjanmaalta kotoisin oleva Toivola muutti Rovaniemelle 90-luvun alussa ja liittyi tällöin paikallisen Pohjolan Osuuspankin asiakkaaksi. Silloin mies ei osannut kuvitellakaan, että istuisi 25 vuotta myöhemmin kotipankkinsa edustajistossa ja olisi mukana hoitamassa yhteisiä asioita.

– Kuten moni tietää, en työskentele talousalalla, vaan tulen valmennuksen ja liikunnan maailmasta. Syy, miksi hain edustajistoon kuusi vuotta sitten, oli halu syventää pankkitietämystäni ja saada selkeämpi kuva, millaisia päätöksiä kotipankissani tehdään, Toivola muistelee.

– Kyllähän sitä ensin ehdolle asettumista mietti, että tiedänkö tarpeeksi asioista. Nopeasti kuitenkin minulle selkeni, että kenenkään ei tarvitse tietää kaikesta kaikkea. Tärkeintä on, että löytyy motivaatiota ja halua edistää asioita, Toivola kertoo.

Konkreettisia tekoja ja arvokkaita oppeja

Osuuspankissa ylintä päätösvaltaa käyttävä edustajisto valitaan neljän vuoden välein omistaja-asiakkaiden keskuudesta. Se hyväksyy muun muassa osuuspankin tilinpäätöksen ja tekee merkittävimmät pankin toimintaa koskevat päätökset.

– Edustajistossa pääsin vaikuttamaan konkreettisiin pankkiasioihin, kuten pankkipalveluiden saatavuuteen, palvelun määrään ja laatuun, Toivola listaa.

– Lisäksi toimipisteiden sijaintien takia edustajiston päätöksissä korostui erityisesti alueellisuus. Lähtökohtana oli se, että Pohjolan Osuuspankin asiakkaalla on mahdollisimman helppoa asioida paikasta riippumatta.

Edustajistossa ja hallintoneuvostossa toimiminen on antanut jääkiekkovalmentajalle myös paljon henkilökohtaisella tasolla: mahdollisuuden verkostoitua, kouluttautua sekä seurata oman kotiseutunsa talouselämän kehittymistä.

– Kaikki edustajat ovat oman alansa asiantuntijoita. Olen saanut arvokkaita oppeja ja uudenlaista ajattelua tapaamisissa ja koulutuksissa, Toivola kertoo. 

– Kun olemme käyneet läpi esimerkiksi strategioita ja vuosikatsauksia, olen pystynyt peilaamaan kaikkea opittua myös omaan toimintaani valmentajana, Toivola summaa.

Pohjolan Osuuspankin edustajiston jäsenyys on antanut Juuso Toivolalle paljon.


Ehdokkaita aina Ranualta Utsjoelle saakka

Tänä vuonna Osuuspankki järjestää Suomen suurimmat sähköiset vaalit. Pohjolan Osuuspankin asiakkuuspäällikkö Anu Huhanantti on tästä digiloikasta erittäin ylpeä.

– Äänestäminen edustajiston vaaleissa on äärimmäisen helppoa ja nopeaa. Ennen vaalien alkamista jokainen omistaja-asiakas saa tiedon äänioikeudestaan sähköisesti op.fi-palvelussa sekä OP-mobiilissa tai postitse kirjeenä. Äänestys tapahtuu helpoiten OP-mobiilin kautta, alle viidessä minuutissa.

– Ei tarvitse liikahtaakaan kotoa, jos ei halua, Huhanantti naurahtaa.

Omistaja-asiakkaat pääsevät äänestämään oman vaalipiirinsä lempiehdokasta 4.–17.11. välisenä aikana. Pohjolan Osuuspankin neljästä vaalipiiristä valitaan yhteensä 60 jäsentä edustajistoon. Ehdokkaisiin pääsee tutustumaan etukäteen vaalikoneessa, joka avataan 1.11.

– Vaaleihin on lähtenyt ehdolle yhteensä 145 ehdokasta. Ehdokasmäärä nousi hienosti verrattuna viime kertaan lähes kaikissa vaalipiireissä, Huhanantti paljastaa iloiten. 

– Toivon, että kaikki 47 000 lappilaista omistaja-asiakasta aktivoituisivat ja antaisivat oman äänensä. Äänestämällä voi vaikuttaa suoraan siihen, kuka ajaa sinun pankkiasioitasi, Huhanantti painottaa.

Suora vaikutus pankkitoiminnan tulevaisuuteen

Juuso Toivola odottaa vaaleja innostunein mielin. Hänen mielestään on ehdottoman tärkeää, että jokainen omistaja-asiakas äänestää edustajiston vaaleissa.

– Tämä on hetki, kun sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja äänestää edustajistoon henkilön, jonka uskot edustavan yhteisöä mallikkaasti yhteisten asioiden hoitamisessa. Äänelläsi voit myös vaikuttaa siihen, millainen pankkitoiminta meillä täällä Lapissa on nyt ja tulevaisuudessa.

Toivola arvostaa suuresti sitä, että osa omistaja-asiakkaista on uskaltanut lähteä ehdolle ja antavat oman aikansa kaikkien muiden puolesta.

– Pienin teko, jonka voimme vastavuoroisesti tehdä, on äänestää ja vaikuttaa. Pankkiasiat koskettavat meitä kaikkia, Toivola muistuttaa hymyillen.

Pohjolan Osuuspankin Edustajiston vaalit 2021
  • Äänestysaika on 4.–17.11.2021. Äänioikeus on kaikilla omistaja-asiakkailla, jotka ovat liittyneet omistaja-asiakkaiksi viimeistään 31.5.2021.
  • Vaalikone aukeaa verkossa 1.11.2021.
  • Vaalien tulos julkaistaan 30.11.2021.
  • Lisäksi voit seurata edustajiston vaalien kulkua sosiaalisessa mediassa seuraamalla hashtagia #OPedustajistonvaalit2021.

Lue lisää vaaleista: www.op.fi/edustajistonvaalit

 

Vaalipiirit

Osuuspankin toimialue on jaettu vaaleissa neljään vaalipiiriin. Edustajat valitaan vaalipiireittäin seuraavasti:

  • Vaalipiiri Pello, Kolari, Enontekiö, Muonio, Kittilä, vaalipiiristä valitaan 13 jäsentä
  • Vaalipiiri Ivalo, Utsjoki, Sodankylä, vaalipiiristä valitaan 10 jäsentä
  • Vaalipiiri Kemijärvi, Savukoski, Pelkosenniemi, Ranua, vaalipiiristä valitaan 9 jäsentä
  • Vaalipiiri Rovaniemi, vaalipiiristä valitaan 28 jäsentä