Vakuutussäästäminen on joustava tapa säästää, sijoittaa ja turvata elämää itselle sopivalla tavalla. Kokosimme yhteen vakuutussäästämisen parhaat puolet.

1. Säästä koko elämän varalle.

Vakuutussäästäminen sopii erityisen hyvin pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen, mutta voit silti nostaa säästöjäsi milloin haluat. Sopimus on voimassa jopa 100 vuoden ikään asti. Vakuutussäästäjänä pystyt turvaamaan omia eläkepäiviäsi, säästämään lapsillesi ja lastenlapsillesi tai kenelle tahansa valitsemallesi henkilölle.

2. Tarvittaessa saat varat käyttöön nopeasti.

Joskus elämä yllättää ja säästöjä tarvitseekin nostaa aiemmin kuin olit suunnitellut. Myös säästötavoitteet saattavat muuttua matkan varrella. Vakuutussäästäjänä saat säästämäsi varat tarvittaessa nopeasti käyttöösi. Ensimmäisinä kolmena vuotena nostosta veloitetaan 1–3 prosenttia nostamastasi summasta. Kolmen vuoden kuluttua vakuutuksen alkamisesta varojen nosto on täysin ilmasta. Voit nostaa kaikki varat kerralla ja lopettaa sopimuksen, tai nostaa vain osan ja jatkaa sen jälkeen säästämistä saman sopimuksen puitteissa.

3. Turvaa läheistesi toimeentuloa edunsaajamääräyksellä.

Sijoitusvakuutus on yksi vakuutussäästämisen muoto, johon kuuluu kuolintapausturva. Se tarkoittaa, että kuolemantapauksessa säästösi maksetaan sinun vapaasti valitsemillesi edunsaajille. Edunsaajamääräys ohittaa jopa testamentin. Kuolintapauskorvaus on kuolinpesän ulkopuolista varallisuutta, joten edunsaajat saavat tarvittaessa varat nopeasti käyttöönsä. Näin läheisesi saavat taloudellista turvaa pikaisemmin vaikean tilanteen keskelle. Edunsaajaksi voi valita myös kuolinpesän, jolloin vakuutuskorvausta käsitellään kuolinpesän varallisuutena.

4. Sijoituskohteiden vaihtaminen on maksutonta.

Vakuutussäästämisessä rahat sijoitetaan sijoitusrahastoihin, sijoituskoreihin tai joukkovelkakirjalainoihin. Voit aina valita sijoituskohteesi itse, ja tarvittaessa saat meiltä sinun säästötavoitteisiisi sopivia suosituksia. Halutessasi pystyt hajauttamaan säästöjäsi vaikka kymmeneen eri rahastoon. Voit vaihtaa sijoituskohteita ilman kustannuksia niin usein kuin tahdot. Onnistuneilla sijoituskohteiden valinnoilla kertynyttä tuottoa ei veroteta, jos vaihdat kohteita säästöhenkivakuutuksesi sisällä. Maksat veroa vasta, kun nostat säästöjä vakuutuksestasi.

5. Hyödynnä tehokkaasti korkoa korolle -ilmiötä.

Vakuutussäästämisessä sijoituskohteiden vaihtamisen yhteydessä syntyvästä tuotosta ei peritä veroa. Se mahdollistaa korkoa korolle -ilmiön tehokkaan hyödyntämisen. Hyöty korostuu etenkin, kun sijoitusaika on pitkä. Tuottoa verotetaan vasta siinä vaiheessa, kun nostat säästöjä.

6. Vakuutussäästäminen on vapaata säästämistä.

Vakuutussäästäjänä säästät ja sijoitat niin kuin sinulle parhaiten sopii. Voit sijoittaa kerralla suuremman summan, tehdä sijoituksia silloin tällöin tai säästää vakuutukseen kuukausittain.

Juttua varten on haastateltu OP-Henkivakuutuksen Business Developer Harry Hentelää.

OP Sijoitusvakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy. Osuuspankit toimivat OP-Henkivakuutuksen asiamiehinä.

Jos kiinnostuit vakuutussäästämisestä, varaa aika oman osuuspankkisi sijoitusneuvojalle.