Säästä pieni summa joka kuukausi, ja vuosien varrella säästösi kasvavat moninkertaisiksi. Selitys omaisuuden karttumiselle on korkoa korolle -ilmiö, eli että myös säästöjen tuotto sijoitetaan kerryttämään tuottoa.

Esimerkkimme näyttää, kuinka säästetty summa kasvaa vuosien varrella esimerkiksi nelinkertaiseksi, kun annat ajan tehdä tehtävänsä.

Nostat paljon enemmän kuin omat säästösi

Ennen muinoin pankkitilejä pidettiin hyvänä sijoituksena, kun tilin saldo karttui säästöille maksettavan koron myötä. Nykyisin yleinen korkotaso on hyvin matala, joten tilillä on vuodesta toiseen vain kutakuinkin se summa, jonka olet itse sinne laittanut.

Jos sen sijaan valjastat varasi kerryttämään korkoa korolle, rahapotti kasvaa omaa säästöosuuttasi huomattavasti enemmän. Mitä aiemmin aloitat, sitä pienempi kuukausisijoitus riittää, mutta vielä keski-iässäkin ehdit mukaan korkoa korolle -kelkkaan.

Helpoin tapa on jatkuva rahastosäästäminen.

– Esimerkiksi OP:n Säästäjän rahastot ja indeksirahastot sijoittavat rahaston kerryttämät tuotot edelleen, jolloin rahaston osuudenomistaja hyötyy korkoa korolle -ilmiöstä suoraan, henkilöasiakkaiden palveluiden myynnistä vastaava johtaja Katja Taponen vinkkaa.

Kun teet jatkuvan rahastosäästämissopimuksen esimerkiksi edellä mainittuihin rahastoihin, kartutat pottiasi automaattisesti joka kuukausi ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään itse. Säästösummakin siirtyy tililtäsi automaattisesti sovittuna päivänä.

Myös osakkeisiin sijoittamalla voit hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä. Edellytys on, että jaksat perehtyä osakkeiden valintaan, ja että – tämä on se tärkein kohta – ostat osakkeiden osinko- tai myyntituotoilla aina lisää osakkeita.

Lue myös:

Miten saisin kerrytettyä varallisuuttani? Klikkaa laskuriin ja näet säästämisen hyödyt

OP:n rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.