Kun edellisen kerran juttelin Laurin kanssa miljonääriprojektista, oli homma vasta alkutekijöissään. Takana oli useita neuvotteluja yritysten kanssa, mutta konkreettista omaisuutta ei juuri ollut kertynyt. Kun takana on haastattelun tekohetkellä 340 päivää, on Salovaaralla kasassa 695 150 euroa. Se on paljon rahaa.

Omaisuus on karttunut Salovaaran mentyä osakkaaksi kotimaisiin yrityksiin. Mies ei ole sijoittanut niihin rahojaan, vaan osaamistaan. Joku voisi sanoa, että Lauri on onnistunut myymään hiekkaa Saharaan.

– Erään yritykseni liikevaihto on kaksinkertaistunut sinä aikana, kun olen ollut mukana. Ei se toki ole kokonaan minun ansiotani, mutta varmasti osasyy. Siinä on vaihdettu brändiä ja yrityksen ilmettä ja rakennettu somepresenssi nollasta, kertoo Salovaara.

Tulokset siis puhuvat puolestaan. Heinäkuussa siintävästä deadlinesta Lauri on 240 päivän kohdalla jäljessä 300 000 euroa. Haastattelua tehdessä 40-vuotissyntymäpäiviin on aikaa 140 vuorokautta. Tuossa ajassa pitäisi siis kerryttää kolmannesmiljoona.

– Se on vielä auki, että tarvitaanko tässä vielä lisää yrityksiä, vai voidaanko kasvattaa nykyisten firmojen liikevaihtoa.

Sata puhujakeikkaa vuoden aikana

Sen lisäksi, että Salovaara on viettänyt aikaansa yritystensä bisneksen kehittämiseen, on mieheltä löytynyt aikaa myös luennoimiseen ja ilosanomansa levittämiseen. Vaikka Salovaara on aiemminkin käynyt puhumassa tilaisuuksissa, ovat pienet firman juhlat vaihtuneet suurempiin ja lämmittelijän osa pääpuhujan pestiin.

– Tässähän on käynyt niin, että enää minä en juonna André Noël Chakeria lavalle vaan toisin päin.

Toteamus saattaisi saada monen vaikuttamaan ylimieliseltä nilkiltä, mutta Salovaaran suusta kuultuna se sisältää ison annoksen nöyryyttä. Lauri on aivan tavallinen mies, joka on vain päättänyt menestyä. Siksi hänen tarinansa on inspiroi ja kutsuu elämään mukana projektissa.

Salovaara sanoo onnistuneensa jo tässä vaiheessa paremmin kuin olisi koskaan odottanut. Projekti on tuonut konkreettista omaisuutta ja työmahdollisuuksia, mutta eniten hän nauttii ihmisten motivoinnista. Sellainen tapahtui viimeksi pari päivää sitten, jolloin hän kävi puhumassa yrittäjäkurssille osallistujille.

Negatiivisuudelle ei anneta valtaa

Tällä kertaa keskustelumme Lauri Salovaaran kanssa tapahtuu Skypellä. Mies on juuri nauttinut lounaan oululaisessa ravintolassa ja hän vaikuttaa hieman väsyneeltä. Ei ihme, sillä hurja tahti ei voi olla vaatimatta verojaan. Mutta negatiivista lausetta miehen suusta ei kannata odottaa.

Yhdeksi suureksi syyksi jaksamiselleen mies kertoo jokin aika sitten aloitetun kasvissyönnin. Sen jälkeen energiatasot ovat kuulemma olleet paremmat ja päivän jaksaa paremmin läpi. Siinä missä Salovaara saarnaa menestymisen evankeliumia, saa osansa myös terveellinen elämä.

Kasvisruokavaliosta hän tuskin saarnaa kovinkaan usein käydessään luennoimassa yrityksille, sillä hyvinvoinnin sijaan Lauri keskittyy menestymisen ilosanomaan. Odotukset miehen motivointikyvyille ovat kieltämättä kovia.

– Mut pyydettiin puhumaan erääseen firmaan, joka teki liikevaihtoa 220 miljoonaa. Nyt summa on 360 miljoonaa ja 2020 tavoitteena on puoli miljardia. Mä uskon, että se toteutuu.

Miljonääriprojektia seurataan somessa tiiviisti, mutta suunnitteilla on myös kirja. Sen nimi on yksinkertaisesti Miljonääriksi 500 Päivässä. Kirjan ilmestymispäivä on sama kuin Laurin projektin päätöspäivä, 9.7.2018. Samana päivänä Salovaara täyttää myös 40 vuotta.

Bileistä on tulossa massiiviset, sillä Laurilla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, täytyykö tavoitteena ollut miljoonan euron rajapyykki. Tällä hetkellä matkaa on siis vajaa kolmannes.

Hullua, mutta hallittua kohkausta

Lauri Salovaara on monessa asiassa Suomen tai jopa maailman huippuluokkaa. Yhtenä tulee mieleen omien verkostojensa hyödyntäminen, mutta sitäkin suurempi osaaja mies on ideoinnissa. Viimeisin idea liittyy käteiseen.

– Mä tarvitsisin miljoona euroa lainaan. Mietin, että 9.7. haluaisin kuljettaa mukana haastatteluissa sellaista kuutiota, jossa on miljoona käteistä. Mieti miten hienoa se olisi?

Niinpä. Salovaaran lapsenomainen innostus on tarttuvaa sorttia. Miehen kohkausta seuratessa ei ole pienintäkään epäilystä, etteikö miljoonan euron tavoite täyttyisi. Eikä siitäkään, etteikö hän saisi hoidettua lainaan miljoona euroa käteistä synttäripäiväkseen.