Vastuullisessa sijoittamisessa tarkastellaan sijoitussalkun kohdeyhtiöiden ympäristöön, sosiaalisiin kysymyksiin ja hallintotapaan liittyviä toimia. Näistä puhutaan ESG-näkökulmana. Tutkimusten mukaan vastuullinen sijoittaminen kannattaa, sillä vastuullisuuden määrityksestä riippuen ESG-yritykset ovat tehneet selvää ylituottoa.

Uudessa Sijoittajan lounas -podcastissa käsitellään sitä, millaista tuottoa vastuullisista sijoituskohteista voi odottaa.

– Tutkimustiedon perusteella voidaan sanoa, että kun sijoitat ESG-mukaisesti, et joudu antamaan tuotosta periksi, vaikka otat sijoituksissa ympäristön, sosiaaliset kysymykset ja hallintotavan huomioon. Kyse ei ole hyväntekeväisyydestä, sanoo sales manager Mikko Aalto OP Marketsista podcastin haastattelussa.

-Meidän täytyy tehdä tuottoa ollaksemme kestäviä, jatkaa ESG-asiantuntija ja tutkija Kristiina Vares-Wartiovaara samassa lähetyksessä.

Sijoittaja voi vaikuttaa rahastojen kautta esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, puhtaan veden turvaamiseen tai vähähiilisen yhteiskunnan rakentamiseen. Siten sijoittaja voi olla mukana yhteiskunnan muutoksessa.

Vastuullisuudesta kertovien kirjainyhdistelmien perässä ei kuitenkaan kannata sokeasti juosta, vaan rahastojen sisältöjä kannattaa tarkastella kriittisesti. Sijoittajan lounas -podcast kertoo, miten sijoittaja erottaa viherpesun ja miltä vastuullinen sijoittaminen näyttää tulevaisuudessa.

Lue myös:

Miten mittaan kestävyyden?

Mitä tarkoittaa vastuullinen ETF-sijoittaminen?

Sijoittajakoulu: Mitä ETF:stä pitäisi tietää ja miten niihin sijoitetaan?

Löydä itsellesi sopiva vastuullisen sijoittamisen rahasto