Ei siinä niin pitänyt käydä. Seppo Virtanen, 62, lomaili vaimonsa kanssa Kolilla maaliskuussa 2019. Hän oli tottunut hiihtämään pitkiä matkoja, jopa viidenkymmenen kilometrin pituisia lenkkejä. Kolin mäkiset maastot kutsuivat, ja ehkä ajatukset karkasivat hetken ladusta, sillä jyrkässä alamäessä suksi lipesi ja Virtanen lensi päistikkaa mäkeen.

Se ei ollut mikään pikku kömmähdys, vaikka kaatunut kapusi saman tien jaloilleen ja jatkoi matkaa. Jälkeenpäin selvisi, että Virtanen oli saanut aivotärähdyksen. Samaisena lauantaina iltakahdeksalta hän soitti Terveysmestarille – ensimmäisen kerran. Työnantaja oli solminut henkilöstölleen vakuutuksen Pohjola Vakuutuksen kanssa työterveyslääkäripalveluiden tueksi, ja nyt sille oli tarvetta.

– Hyvin iloinen ääni vastasi ja antoi ohjeet. Jos rupeaa oksettamaan, mene Joensuun terveyskeskukseen, Virtanen kertoo.

Hän koki saavansa erittäin hyvää palvelua. Sama fiilis jatkui koko hoitoketjun ajan. Virtanen varasi ajan Pohjola Sairaalasta Helsingistä ja kävi hoidattamassa aivotärähdystä. Kun päänsärky lakkasi kuukauden sisällä, hän luuli päässeensä pälkähästä. Se oli väärä luulo.

Neljännesvuotta myöhemmin kova kipu iski olkapäähän. Taas Virtanen soitti Terveysmestarille ja sai ajan kirurgille, joka kuvasi olkapään. Puheluita kulki ristiin rastiin ennen kuin leikkauspäätös puoli vuotta myöhemmin tehtiin. Virtanen olisi voinut viestitellä Terveysmestarin kanssa chatinkin kautta, mutta hänestä oli mukavampaa vaihtaa ajatuksia puhelimitse. Puhelimessa asiointi sujui nopeasti ja tehokkaasti.

– Sain apua henkilökohtaiseen tarpeeseen silloin kuin pitikin ja ilman jonotusaikoja, sanoo Seppo Virtanen.

Hoitoon ilman jonotusta

Keväinen tapaturma eteni lopulta leikkaussalin pöydälle Pohjola Sairaalassa.

– Minut otettiin hienosti vastaan vastaanotossa. Leikkaussalissa kerrottiin, mitä tapahtuu, ja sitten heräämössä minusta pidettiin tosi hyvää huolta. Olkapää oli kipeä, joten pois lähtiessä hoitaja auttoi pukeutumisessa ja solmi kengännauhatkin.

– Tämä on mieletön kokemus. Tapasin puolentoista vuoden aikana varmasti kaksitoista ihmistä eikä yksikään lenkki pettänyt.

Hyvä tunne on jatkunut myös leikkauksen jälkeen fysioterapiassa.

– Tästä eteenpäin toipuminen on minusta itsestäni kiinni. Jatkan itse hoitoketjua fysioterapeutin ohjeistuksessa.

Rema Partnersilla yrityskonsulttina työskentelevälle Virtaselle erityisen tärkeää oli nopeasti palautunut työkyky. Hän istui työpöytänsä ääressä heti leikkauksen jälkeisenä päivänä.

– Kuuden hengen valmennusfirmassamme on tärkeää päästä nopeasti työkuntoon, ja siksi otimme vakuutuksen.

Seppo Virtanen on jälleen paitsi työkunnossa myös hyvässä hiihtokunnossa. Koli ei häntä pelota mutta varoa täytyy. Seuraavalla kerralla hän on huolellisempi ja pitää silmät tiukasti ladussa.

Pohjola Terveysmestari palvelee vakuutusasiakkaita veloituksetta puhelimitse tai Pohjola Vakuutuksen sovelluksessa joka päivä klo 7–23.

Tutustu työntekijän vakuuttamiseen - ja ota yhteyttä